Nakon prošlotjedne uspješne prezentacije pogače z oreji, kao nematerijalnog kulturnog dobra Grada Đurđevca i đurđevačke Podravine, pred nastavnicima kuharstva u koprivničkoj Obrtničkoj školi, pogača je predstavljena i budućim kuharima i konobarima u đurđevačkoj Strukovnoj školi.
O njenoj posebnosti im je govorila Anđela Lenhard Antolin, inicijatorica i koordinatorica njene zaštite pri Ministarstvu kulture RH, a pokaznu radionicu su s učenicima drugog razreda, i ovom prilikom održale poznate đurđevačke pogačarke, Ljubica Dobravec, Brankica Balabanić i Verona Lenhard, članice Udruge žena Grada Đurđevca.
Zahvaljujući prethodnoj animaciji i dobroj pripremi stručnih nastavnika kuharstva Josipa Kolarevića, Đurđice Časar i Mirka Vujića, učenici su na radionici pokazali zamjetan interes za pripremu ovog autohtonog podravskog kolača.
U tome se posebno istakao, slijedeći naputke đurđevačkih pogačarki , učenik II. razreda Mihael Jovanović iz Ferdinandovca. On je odmah, zbog dobro i uspješno odrađenog posla, od svog stručnog nastavnika J.Kolarevića zaradio peticu.