pridružili se i učitelji

FOTO Učenici OŠ Molve i PŠ Medvedička obilježili Dan ružičastih majica

U PŠ Medvedička Dan ružičastih majica obilježili su i učenici 3. i 4. razreda.

13:22h
0
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve

Dan ružičastih majica, kojemu je cilj povećati svijest građana o problemu vršnjačkog nasilja, i ove su godine obilježili učenici OŠ Molve. Ideja o obilježavanju ovoga dana pojavila se 2007. godine u Kanadi, a nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici, u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao je žrtva nasilja. Inicijativom školskih kolega, koji su u znak podrške odjenuli ružičaste majice, na konstruktivan i inteligentan način rješeno je zlostavljanje dječaka, a ružičaste majice su postale prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice uz poruku koja je poprimila globalni karakter.

Učenici i učitelji molvarske škole u zavidnom su se broju pridružili ovoj akciji noseći ružičaste majice, bedževe i druge ružičaste predmete. Bedževe je izradila grupa učenica petih razreda uz voditeljstvo učiteljice Danijele Večenaj predstavljajući ovaj dan vrlo bitnim za zaustavljanje nasilja u školama.

U PŠ Medvedička Dan ružičastih majica obilježili su i učenici 3. i 4. razreda. Nakon kratkog ponavljanja o značenju odijevanja ružičastih majica, ponovili su značenje riječi ‘nasilje’ i ‘zlostavljanje’, kako ga spriječiti, kome ga prijaviti i kako postupiti ako vide nasilje.

Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve

čitam...