14.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pridružili se i učitelji

FOTO Učenici OŠ Molve i PŠ Medvedička obilježili Dan ružičastih majica
F

U PŠ Medvedička Dan ružičastih majica obilježili su i učenici 3. i 4. razreda.

Ne propustite

Dan ružičastih majica, kojemu je cilj povećati svijest građana o problemu vršnjačkog nasilja, i ove su godine obilježili učenici OŠ Molve. Ideja o obilježavanju ovoga dana pojavila se 2007. godine u Kanadi, a nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici, u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao je žrtva nasilja. Inicijativom školskih kolega, koji su u znak podrške odjenuli ružičaste majice, na konstruktivan i inteligentan način rješeno je zlostavljanje dječaka, a ružičaste majice su postale prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice uz poruku koja je poprimila globalni karakter.

Učenici i učitelji molvarske škole u zavidnom su se broju pridružili ovoj akciji noseći ružičaste majice, bedževe i druge ružičaste predmete. Bedževe je izradila grupa učenica petih razreda uz voditeljstvo učiteljice Danijele Večenaj predstavljajući ovaj dan vrlo bitnim za zaustavljanje nasilja u školama.

U PŠ Medvedička Dan ružičastih majica obilježili su i učenici 3. i 4. razreda. Nakon kratkog ponavljanja o značenju odijevanja ružičastih majica, ponovili su značenje riječi ‘nasilje’ i ‘zlostavljanje’, kako ga spriječiti, kome ga prijaviti i kako postupiti ako vide nasilje.

Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Foto: OŠ Molve
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KRATKOROČNO ZADUŽENJE

‘Zapelo’ s priljevom sredstava za Newton sobe, kako bi radovi počeli Grad diže ‘mosni’ kredit od 770 tisuća eura

Na redovnoj sjednici gradskoga vijeća najavljenoj za sutra, ludbreški gradski vijećnici donijet će odluku o dizanju kratkoročnog kredita na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti