17.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Centar izvrsnosti

FOTO Učenici se družili upoznavajući koprivničku povijest i baštinu te na zanimljiv način rješavali matematičke zagonetke
F

Ne propustite

Učenici i nastavnici Centra izvrsnosti nastavljaju s aktivnostima.

Tako se 28 polaznika, točnije učenici osnovnih škola iz Koprivnice, Drnja i Gole te koprivničke gimnazije družilo se upoznajući koprivničku povijest, kulturnu baštinu i otkrivajući rješenja matematičkih zadataka.

Nastavnici su pripremili matematička pitanja koja su opisivala Cajghaus, koprivničke crkve, Gradski muzej, koprivnički park, paviljon, Gradsku vijećnicu i novo igralište u parku. Svako pitanje je uz povijesnu crticu imalo matematički zadatak vezan uz opis.

Šetnja koprivničkim centrom bila je učenicima jako zabavna jer su pitanja otvarali sakrivena iza šifri koje su vodile na linkove sa zadacima.

Foto: Centar Izvrsnosti KC

U potrazi za zadacima i odgovorima na njih koristili su svoje pametne telefone. Najbolji timovi nagrađeni su poklon bonovima sponzora.

Prvo mjesto osvojile su Klara Šerbetar, Lucija Rajić i Julija Šestak, drugi su bili Matej Varović, Petar Sočev i Adriano Vuletić, a treći su do cilja stigli Filip Baronić i Andrija Njerš.

Nastavnici Mara Grašić, Ksenija Varović, Hrvoje Šelimber, Nenad Solić, Marina Njerš i Bojana Habek već planiraju nove projekte. U pripremi je odlazak na međunarodnu matematičku konferenciju euroMath gdje će se učenici natjecati u nekoliko kategorija.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×