novi stanari

FOTO Udruga Latice od Grada Koprivnice dobila na korištenje zgradu u Kampusu, Nevenka Fuchs: Za uređenje nam treba dva milijuna kuna

17:30h
0
Foto: epodravina.hr

Grad Koprivnica dodijelio je Udruzi ‘Latice’ na korištenje jednu od zgrada koje se nalaze u koprivničkom Kampusu.

Ovaj prostor Udruzi je prijeko potreban jer će zahvaljujući njemu moći proširiti svoje rehabilitacijske programe te ih kvalitetnije provoditi i širiti socijalne usluge.

Podsjetimo, u nedjelju je održan koncert pod nazivom Darujmo prostor Laticama, a prikupljeno je 50.000 kuna.

– Sada krećemo s izradom projektne dokumentacije da vidimo koliko bi nas koštala adaptacija zgrade. Računali smo da bi nam trebalo oko dva milijuna kuna da se dovode u stanje za korištenje. Adaptaciju ćemo podijeliti u dvije faze, a zadali smo si rok od dvije godine. Nakon ove humanitarne akcije idemo u cjelogodišnju, za koju već radimo planove – objasnila je Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge.

Nevenka Fuchs // Foto: ePodravina

Tom je prilikom Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice pohvalio suradnju s ‘Laticama’ te istaknuo zadovoljstvo što su građani pokazali humanost i veliko srce u svim humanitarnim akcijama koje su bile pokrenute upravo kao pomoć ovoj udruzi.

– Nakon brojnih razgovora i dogovora te obilaženja više objekata, došli smo do ovog prostora i izuzetno nam je drago da će, kada udruga krene sa svojim programima i projektima, donositi jedan novi život u našem Kampusu. Grad će i dalje biti partner Laticama te biti na raspolaganju u svemu što će im trebati u ovoj priči – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Također, naveo je da Grad Koprivnica po izdvajanju novaca za udruge prednjači u županiji, ističući pritom da jedinice lokalne samouprave zajedno sa županijom ne daju toliko kao Grad.

Obilazak zgrade // Foto: ePodravina

 

 

 

 

 

 

čitam...
Loading...