9. Dinjevački susreti

FOTO Udruga žena Dinjevac okupila brojne goste na večeri punoj plesa i pjesme

Udruga žena Dinjevac osnovana je davne 1959. godine.

10:13h
0
FOTO Udruga žena Dinjevac okupila brojne goste na večeri punoj plesa i pjesme
Foto: Foto Begović

U subotu je Udruga žena Dinjevac organizirala 9. Dinjevačke susrete plesa i pjesme u društvenom domu u Dinjevcu.

Na susretima su, uz Udruga žena Dinjevac, nastupala kulturno-umjetnička društva iz Zdenaca, Starogradačkog Marofa, Šandrovca, Dugog Sela Lukačkog te glazbeni sastav Gorbonuk iz Kloštra Podravskog.

– Dinjevčanke su oduvijek znale i bile spremne čuvati svoju kulturnu baštinu, ali uvijek su bile spremne i na druženja. Upravo je i ovo već tradicionalno druženje kulturno-umjetničkih društava i zborova i ostalih udruga s područja općine Pitomača i šire te svih onih koji čuvaju i poštuju svoje običaje, običaje podravskog kraja – rekla je Svetlana Bastalić, predsjednica udruge.

Također je zahvalila Općini i načelniku Željku Grgačiću te zamjeniku župana Mariju Klementu koji su bili gosti, kao i svim sponzorima i ljudima koji su pomogli u radu udruge i koji su omogućili da se održe deveti po redu Dinjevački susreti plesa i pjesme.

Udruga žena Dinjevac osnovana je davne 1959. godine. U samim počecima udruga je brojila 20 članica, a sad ima 44 članica i članova, a perjanica udruge su brojni mladi članovi.