18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zimska škola folklora

FOTO Udruge Općine Koprivnički Bregi i Udruga cimbalista Hrvatske predstavile su se polaznicima škole
F

Ne propustite

Članice Udruge žena Koprivnički Bregi predstavile su svoju bregovsku pitu, a Udruga žena Glogovac predstavila se sa svojim goričkim doručkom.

U sklopu održavanja Zimske škole folklora, udruge Općine Koprivnički Bregi i Udruga cimbalista Hrvatske predstavile su se polaznicima Zimske škole, a u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije.

Tom su prilikom članice Udruge žena Koprivnički Bregi predstavile svoju bregovsku pitu, nematerijalno kulturno dobro koje je 2012. godine uvršteno u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, a Udruga žena Glogovac predstavila se sa svojim goričkim doručkom.

Pored toga, polaznicima se KUD Rudar Glogovac predstavio s pjesmama i plesovima Podravine u koreografiji tajnice županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zrinke Roksandić i glazbenoj obradi Tomislava Cvrtile i Tomislava Fajfara, a s nekoliko svojih izvedbi predstavila se i Udruga cimbalista Hrvatske iz Đurđevca.

Predstavljanju su prisustvovali viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Koprivničko-križevačke županije Vesna Peršić Kovač, zamjenica načelnika Općine Koprivnički Bregi Đurđica Mustaf te načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepopravljiv

Za ovog “majstora” nema prepreka, vozio sa zabranom, bez vozačke, hrpom negativnih bodova… Nije prošlo dobro

Bilo je posla jučer na koprivničkom sudu, a ponajviše zbog vozača koji su kršili sve i svašta. Jedan 36-godišnjak doveden...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×