7.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
završeni radovi

FOTO Ulica Matije Gupca u Đurđevcu dobila novu pješačku stazu i kolne prilaze
F

Postavljeni su rubnjaci te su asfaltirani kolni prilazi i pješačka staza, a idućeg tjedna krenut će radovi na uređenju zelenih površina duž cijele ulice te će se postaviti novi prometni znakovi.

Ne propustite

Nakon što su završeni radovi na rekonstrukciji plinske mreže u ulici Matije Gupca u Đurđevcu, dio ulice od rotora na Peskima do Park šume Borik dobio je stazu, kolne prilaze i proširenje kolnika. Tako su nastavljeni radovi u dijelu ulice od rotora do spoja s Ulicom kralja Tomislava.

Postavljeni su rubnjaci te su asfaltirani kolni prilazi i pješačka staza, a idućeg tjedna krenut će radovi na uređenju zelenih površina duž cijele ulice te će se postaviti novi prometni znakovi. Sve biljke kojima se uređuju ulice na području grada dolaze iz đurđevačkog rasadnika.

– Ova ulica do sada nije imala stazu ni s jedne strane, te je bila ugrožena sigurnost pješaka, a posebice onih najmlađih koji su svakodnevno pješice išli po cesti. Radi se o jednoj od dužih ulica u gradu i vrlo prometnoj cesti. Upravo zbog toga, ali i projekta zamijene plinske mreže, odlučili smo krenuti u projekt izgradnje pješačke staze, ali i proširenja kolnika – naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac nastavlja financirati uređenje kolnih prilaza svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi.

Prijave se zaprimaju i dalje, a zainteresirani se mogu javiti u Grad ili na broj telefona: 811-052. S provođenjem ove mjere nastavit će se i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju radovi na izgradnji pješačkih staza, poručuju iz Grada Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×