medijskim danom

FOTO Uspješno zaključen školski projekt Medijska gradionica GFG-a

U sklopu Medijskog dana dodijeljene su i nagrade za najuspješnije medijske projekte koje su u sklopu radionica napravili koprivnički gimnazijalci.

09:05h
0

U koprivničkoj gimnaziji Fran Galović  održan je Medijski dan kojim je i službeno zaključen ovogodišnji školski projekt Medijska gradionica GFG-a tijekom kojeg su učenici u proteklih godinu dana sa svojim mentorima kroz brojne radionice i gostovanja relevantnih medijskih teoretičara i praktičara, učili o medijskoj pismenosti. O rezultatima vrlo uspješnog projekta okupljene učenike, mentore i profesore izvijestio je ravnatelj Vjekoslav Robotić uputivši čestitke svima koji su sudjelovali u projektu.


U ime Županije, prisutne je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuvši važnost medijske pismenosti i poznavanja medijske kulture, posebice u današnjem digitalnom dobu izrazite konvergentnosti medija.

– Drago mi je da sam danas u koprivničkoj Gimnaziji, u kojoj se s mnogo volje i puno entuzijazma realiziraju mnogobrojni projekti. Čestitam profesorici Nini Tadić koja je osmislila ovaj projekt, prvi takav u Hrvatskoj i nadam se da će ga i ostale škole preslikati. Zahvaljujem i svim vanjskim suradnicima koji su sa svojim stručnim znanjem doprinijeli da naši učenici dobiju potpunu sliku o važnosti poznavanja medija. Želim vam svima da projekt nastavi živjeti jer on je najbolji pokazatelj kako pratimo kurikularne trendove te da je koprivnička Gimnazija već odavno postala škola za život čemu teže i ostale škole – naglasio je zamjenik Ljubić.

Na Medijskom danu sudjelovale su i vanjske suradnice projekta doc.dr.sc Lidija Dujić sa Sveučilišta Sjever, profesorica Astrid Knox s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu koje su tijekom godine održale radionice o medijskoj pismenosti te ravnateljica Knjižnice i čitaonice Fran Galović Dijana Sabolović Krajina. U sklopu Medijskog dana dodijeljene su i nagrade za najuspješnije medijske projekte koje su u sklopu radionica napravili koprivnički gimnazijalci.

čitam...