PROJEKT

FOTO Uz dvoranu, u Svetom Ivanu Žabnu priprema se energetska obnova i prenamjena prostora u učionice

Uz vrtić, ovo je vrlo važan projekt za općinu koji smo čekali dvadeset godina i očekujemo da će kvaliteta života značajno porasti, rekao je načelnik Nenad Bošnjak.

11:13h
0
IMG
Foto: Koprivničko-križevačka županija

U Svetom Ivanu Žabnu gradi se školsko-sportska dvorana vrijedna 15 milijuna kuna. Riječ je o dvodijelnoj dvorani površine 1400 kvadratnih metara, visoke 11 metara s čeličnom konstrukcijom te A energetskim razredom. Uz ovaj projekt, poručuje županijsko vodstvom, priprema se dokumentacija za energetsku obnove zgrade škole i prenamjenu stare školske sportske dvorane u učionice kako bi se osigurali uvjeti za jednosmjensku nastavu, čime će se stvoriti još bolji uvjeti rada za učenike i nastavnike.

– Drago nam je što radovi odlično napreduju, a to je jedna od pet dvorana koje gradimo s našim općinama u velikom investicijom ciklusu vrijednom 65 milijuna kuna. Uz Žabno, riječ je o općinama Sveti Petar Orehovec, Kloštar Podravski i Rasinja, a u Kalinovcu dovršavamo postojeću dvoranu. Općina Sveti Ivan Žabno jedna je od najvećih u županiji po broju stanovnika i učenika, a ova moderna i multifunkcionalna dvorana uvelike će unaprijediti životni standard na ovom prostoru i doprinijeti razvoju cijele lokalne zajednice. Projekt je koncipiran na način da Općina i Županija zajednički sudjeluju s po 50 posto udjela te vjerujem kako će dvorana biti izgrađena prema najvišim mogućim standardima – rekao je koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je radove obišao sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i suradnicima te načelnikom Nenadom Bošnjakom, zamjenikom Manuelom Markovićem, ravnateljem Osnovne škole Grigor Vitez Tomislavom Hanžekovićem, predsjednikom tvrtke Radnik Mirkom Habijancem i predsjednikom Općinskog vijeća Krešimirom Habijancem te predstavnicima stručnoga nadzora.

Dodao je Koren kako je želja omogućiti kvalitetna i bolje plaćena radna mjesta, ulagati u obrazovanje i zadržati mlade obitelji.

– Ponosan sam što gradimo dvoranu u mojem mandatu, hvala županu na inicijativi i na financiranju projekta. Općina je imala spremnu dokumentaciju tako da je sada kostur dvorane dovršen, a do kraja godine nadamo se uspješnom završetku posla. Uz vrtić, ovo je vrlo važan projekt za općinu koji smo čekali dvadeset godina i očekujemo da će kvaliteta života značajno porasti i da ćemo se standardom približiti urbanijim sredinama. Dvoranu ćemo koristiti za brojne aktivnosti, od sportskih do kulturnih. Zahvaljujem svima koji su omogućili da se ovaj projekt realizira – dodao je načelnik Bošnjak.