INFRASTRUKTURA

FOTO Uz radove na Vinici, u planu je rekonstrukcija Močilskog odvojka vrijedna oko milijun i pol kuna

U posljednje dvije do tri godine na Vinici smo odradili mnogo kilometara uređenja prometnica gdje smo napokon našim sugrađanima riješili problem blatnjavih ulica i prašine. Ulice su se obnavljale i klasičnim asfaltiranjem, rekao je Jakšić.

09:54h
0
Foto: koprivnica.hr

Mjesni odbor Vinicu jučer su obišli gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik Tomislav Golubić i predsjednik Mjesnog odbora Vinica Dragutin Jeđud.

– Vinica nam je vrlo važan dio grada jer pokazuje koliko smo usmjereni prema ravnomjernom razvoju grada ali i koliko nam je važan taj dio grada koji često nazivaju preko pruge – rekao je Jakšić.

Na području Vinice ulagalo se u infrastrukturu, pa je posebnom površinskom obradom cesta obnovljen dio Ulice Močile, dio Ulice Vinički dol, cijela Ulica Josipa Sirutke, I. i II. odvojak u Ulici Dubovečki breg i dio Ulice Čomborov put. Ukupna vrijednost navedenih radova je 625 tisuća kuna s PDV-om.

– U posljednje dvije do tri godine na Vinici smo odradili mnogo kilometara uređenja prometnica gdje smo napokon našim sugrađanima riješili problem blatnjavih ulica i prašine. Ulice su se obnavljale i klasičnim asfaltiranjem – kazao je gradonačelnik.

Ove godine rekonstruirana je i Ulica Zvirišće. Na jednom dijelu ulice izvedeno je poravnanje asfaltnom podlogom, dok je na drugom dijelu povučen novi sloj asfalta. Vrijednost radova je 850 tisuća kuna.

U planu je potpuna rekonstrukcija I. Močilskog odvojka. Vrijednost planirane investicije je 1,6 milijuna kuna s PDV-om. Investicija obuhvaća izgradnju oborinske odvodnje, povlačenje asfalta, nadzor i koordinaciju radova. Za sada su obavljeni radovi oborinske odvodnje čija vrijednost je 576 tisuća kuna.