11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradonačelnik janči

FOTO Uz veliku radost djece svečano otvoreno novoizgrađeno dječje igralište u Budrovcu
F

Mještani su se okupili na igralištu te su dočekali gradonačelnika koje najmlađima mještanima podijelio i prigodne poklone. Djeca su bila oduševljena poklonima, a najviše sa prepoznatljivim šiltericama sa logom prirodne baštine - devom Tomicom.

Ne propustite

U đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac, zajedno s mještanima gradonačelnik Hrvoje Janči svečano je otvorio novoizgrađeno dječje igralište sa sedam multifunkcionalna igrala. Igralište je smješteno iza Društvenog doma u Budrovcu u kojem djeluje i Udruga žena Budrovac tako da je dom dobio još jedan dodatni sadržaj koji će okupljati brojne mještane na zajednička druženja.

Grad Đurđevac je još prošle godine prijavio projekt izgradnje dječjeg igrališta u Budrovcu i nabavu sprava za igranje na natječaj LAG-a Podravina, projekt je uspješno prošao sve stepenice provjere, te se krenulo u realizaciju ovog projekta, a sprave su postavljene još u rujnu. Nakon postave sprava uređen je okoliš, postavljene su klupe, a u cilju sigurnosti djece i rekreativaca igralište će se narednih dana ograditi, a imati će i rasvjetu kako bi i u večernjim satima bilo na raspolaganju svim zainteresiranim građanima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 153 tisuća kuna, a za projekt je osigurano sufinanciranje u iznosu 90% od ukupne vrijednosti projekta dok je preostalih 10% osigurao Grad Đurđevac u svome proračunu.

Mještani su se okupili na igralištu te su dočekali gradonačelnika koje najmlađima mještanima podijelio i prigodne poklone. Djeca su bila oduševljena poklonima, a najviše sa prepoznatljivim šiltericama sa logom prirodne baštine – devom Tomicom.

– Raduju me ovakvi naoko mali projekti u našim kvartovima i prigradskim naseljima jer zapravo oni predstavljaju radost djeci i lokalnom stanovništvu, igrališta su i mjesto okupljanja brojnih mladih obitelji, ali i ostalih mještana. Zahvaljujem svima koju su se ovdje okupili i dali podršku našem radu i zajedničkom projektu. Iduće godine planiramo izgraditi i urediti i preostala dječja igrališta u našim prigradskim naseljima u suradnji sa mjesnim odborima i udrugama kako bi našu djecu izvukli van iz kuća da se što više bave aktivnostima, a da što manje vremena provode ispred ekrana računala i mobitela dajući im prigodu za druženje i uživanje s vršnjacima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je igralište proglasio otvorenim uz pomoć mališana koji su spuštanjem s tobogana igralište i otvorili.

Za piće osvježenja i grickalice pobrinule su se vrijedne članice Udruge žena Budrovac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOLUMNA

Postizborna matematika i što ćemo od svega toga mi zapravo imati

Živ, živ, živ, nitko nije kriv. A svi su pobjednici. U kratkim bi se crtama upravo tako mogla opjevati još...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×