-2.1 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
svinjetina, junetina...

FOTO Val poskupljena zahvatio i mesnice, vlasnik jedne tvrdi: Podravci su veliki gurmani i nije im problem izdvojiti pet kuna više, ali količinski uzimaju manje namirnica
F

Nagli porast nikome ne bi donio dobroga, iako su nama dobavljači digli cijene. No mi svojim kupcima nismo željeli prirediti takav cjenovni porast, rekao nam je naš sugovornik

Ne propustite

Poskupljenje osnovnih prehrambenih namirnica problem je s kojim se suočava većina stanovnika Lijepe naše pa tako i građani, odnosno građanke Koprivnice. Aktualna kriza uzela je mah pa su se gotovo preko noći podigle cijene mlijeka, jaja, ulja, povrća i mesnih proizvoda.

S obzirom na to posjetili smo i provjerili kakvo je stanje u jednoj od popularnijih koprivničkih mesnica, koja u svojem asortimanu nudi mesne proizvode svježe i domaće kvalitete, sireve i različite tjestenine domaće proizvodnje.

– Pošto radimo već četiri i pol godine možemo reći da smo se u potpunosti prilagodili željama i potrebama kupaca. Naravno da je ova svojevrsna globalna kriza utjecala na cijene mesa, ali mi smo i dalje zadržali postojeći asortiman te smo napravili minimalne poraste u kupovnim cijenama, iako se u ovom zadnjem periodu porast baš jako osjeti, pogotovo nama u nabavi proizvoda – rekli su nam vlasnici mesnice MeseCo.

MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija

Kad je riječ o mesnim proizvodima koji su u većini slučajeva dio dnevne prehrane, kvaliteta se uvijek posebno plaća, međutim u ovoj mesnici se, tvrde naši sugovornici, taj negativan trend povećanja cijena i ne osjeti toliko.

– Prema nepisanom pravilu mesne industrije, domaći i svježi proizvodi uvijek su skuplji, i u nabavi i u prodaji. Ovisno o artiklu, mi smo podigli cijene za maksimalno pet kuna, ali naši kupci nisu nam zamjerili jer znaju da dobivaju kvalitetu. Opće je poznato da su Podravci veliki gurmani, tako da im za dobar proizvod nije problem izdvojiti tih dodatnih pet kuna. Shvaćaju da smo mi kao privatnici jednostavno morali barem malo podići cijene – ističu vlasnici.

Kažu da prodaja ovisi i o vremenskom dobu. Uskoro dolazi sezona roštiljanja, bliži se i gurmanski tradicionalno uskršnje vrijeme, a zadovoljstvo kupaca na prvom im je mjestu. Time se vode, tako da su i cijene pristupačne s obzirom na globalno poskupljenje.

MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija

– Broj kupaca nije se smanjio i ne bilježimo takav negativan trend. Eventualno se može zaključiti to da naši kupci uzimaju količinski manje namirnica, jer su ljudi primorani štedjeti svaku kunu pa uzimaju točno koliko im je potrebno. Naravno, to zavisi i od vremenskog perioda, u ljeti je prodaja povećana zbog trenda roštiljanja, sad dolazi uskrsno vrijeme gdje ljudi na veliko kupuju šunke, kobasice i ostale proizvode – priča nam naš sugovornik.

Dodaje da se najveći porast cijena u zadnjih mjesec dana vidi na svinjetini, a da je junetina poskupjela još prošle godine.

– Primjerice, svinjski vrat prije mjesec dana bio je jeftiniji za pet kuna, a on se smatra dnevnom namirnicom. Nagli porast nikome ne bi donio dobroga, iako su nama dobavljači digli cijene. No mi svojim kupcima nismo željeli prirediti takav cjenovni porast – zaključili su u ovoj koprivničkoj mesnici.

MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija
MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija
MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija
MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija
MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija
MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija
MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija
MeseCo mesnica
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×