7.4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
riječi stručnjakinje

Koristite ovih deset savjeta i prepolovite cijenu namirnica
K

Akcije na manje proizvode mogu učiniti cijenu nižom nego da kupujete veća pakiranja

Ne propustite

Drastična promjena cijene hrane stvarno nas je natjerala da preispitamo način na koji kupujemo.

Stručnjakinja za osobne financije Lynn Beattie, poznata i kao gospođa Mummypenny, visoko je cijenjena zbog korisnih savjeta o tome kako obitelji mogu preživjeti krizu i umanjiti troškove života pametnom i razumnom kupnjom.

S obzirom na to da svi tražimo načine kako uštedjeti, ona preporučuje da provjerite cijenu proizvoda od 100 grama ili 100 mililitara, jer akcije na manje proizvode mogu učiniti cijenu nižom nego da kupujete veća pakiranja, prenosi Metro, a piše Večernji list.

Također savjetuje prelaz na mesne alternative za dodatnu uštedu. Istraživanje provedeno diljem Ujedinjenog Kraljevstva pokazalo je da je 53% ljudi promijenilo način na koji kupuje i kuha zbog sve većih troškova, 25% jede manje mesa, 27% postavlja strože proračune, a 26% kupuje i zamrzava hranu na veliko.

Lynninih 10 ultimativnih smjernica za kupnju namirnica:

 

Uvijek imajte popis za kupnju i držite ga se, provjerite jeste li pretražili ormare i hladnjak da vidite što možete iskoristiti sljedeći tjedan.

Odaberite manja kolica ili košaricu – manje prostora za impulzivne kupnje i stvari koje vam ne trebaju.

Prošećite supermarketom određenim redoslijedom – počnite od dijela na kojem su popusti i akcije, zatim posjetite redove sa smrznutom hranom, zatim konzervirane proizvode i završite sa svježom hranom.

Uvijek gledajte hranu postavljenu na najnižim policama – proizvodi bez robne marke vjerojatno će biti niže smješteni i izvan razine očiju.

Uvijek gledajte cijenu za 100 g ili 100 ml – prikazanu na naljepnici ruba police, promocije na proizvode manje veličine mogu smanjiti cijenu u usporedbi s većim artiklima.

Mjesto sa smrznutom hranom vaš je prijatelj – ovi proizvodi zamrzavaju se odmah nakon branja, što znači da su hranjive tvari sačuvane, traju dulje te imaju veću vrijednost od svježih.

Pokušajte kuhati veće količine – umjesto da pripremate obrok za točan broj članova kućanstva, udvostručite ga i zamrznite.

Odlučite se više za recepte bez mesa – neke zamjene za meso mogu biti jeftinije od mesa, a proizvodi poput leće ili tofua izvrsne su alternative, a istodobno imaju bolju vrijednost za novac.

Iskoristite akcijske kupone na najbolji način – aplikacije mnogih trgovina nude kupone za artikle s velikim popustom koje možete iskoristiti u trgovini.

Prijavite se na sheme vjernosti supermarketa i aplikaciju kako biste osvojili nagrade i ostvarili sjajne popuste.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRVI PUT U POVIJESTI

FOTO Budrovački vatrogasci organizirali Dan otvorenih vrata i dobili 11 novih članova

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac prvi put u svojoj povijesti DVD Budrovac organizirao je Dan otvorenih...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×