STREET ART FESTIVAL

FOTO Vandali uništili cvjetni mural na Lenišću, Mamuze: Normalna je i ovakva vrsta „razgovara“ između rada i publike

Buduća izdanja donijet će nove murale, to znamo već sad, možda i kakvu radionicu tipografije. A sve drugo je, kao i uvijek u umjetnosti, na promatraču, poručile su Mamuze

13:08h
0

Nepuna dva mjeseca prošla su od održavanja desetog, jubilarnog Street art festivala, koji je još jednom obogatio i uljepšao brojne objekte šarenim muralima.

Jedan od njih ove godine nastao je na zgradi poslovnog centra na Lenišću, a oslikala ga je Koprivničanka Kristina Ogrinec. Pogled na njen rad uveseljavao je danima brojne prolaznike ovog vrlo frekventnog gradskog kvarta, no nekom je noćas zasmetao pa ga je koristeći sprej uništio. Prekrasan uradak šarenih boja i veselih motiva nepoznati je vandal uništio neprimjerenim i besmislenim natpisom.

Provjerili smo što na ovaj nečiji nekulturan potez kažu Mamuze, organizatorice festivala.

– Street art je umjetničko stvaralaštvo koje se predstavlja na ulici, svakodnevno, besplatno i svima. Njezin sastavni i neizbježni dio su transformacije, razna tumačenja, intervencije i nestanak. Ona je u osnovi postavljena kao način komunikacije umjetnika sa stanovnicima grada, a normalno je da povremeno započne i ovakva vrsta „razgovara“ između rada i publike. Buduća izdanja donijet će nove murale, to znamo već sad, možda i kakvu radionicu tipografije. A sve drugo je, kao i uvijek u umjetnosti, na promatraču – poručile su Mamuze.

Foto: Ivan Balija
Foto: Facebook Street art festival
Kristina Ogrinec danima je oslikavala zid na Lenišću // Foto: Facebook Street art festival
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW