13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u društvenom domu u štaglincu

FOTO Vatrogasna zajednica grada Koprivnice na redovnoj skupštini podijelila i nekoliko odlikovanja
F

Ispred Grada Koprivnice na skupštini su bile prisutne i  zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Ne propustite

U prostorijama Društvenog doma u Štaglincu održana je godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice. Gradska vatrogasna zajednica krovna je udruga koja okuplja 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na gradskom području i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Koprivnice.

Ovom skupštinom završio je niz u kojem su koprivnička dobrovoljna vatrogasna društva sumirala rezultate u protekloj godini te najavili aktivnosti za tekuću godinu. Istaknuto je da je cijela 2018. godina bila kvalitetan nastavak višegodišnjeg, izuzetno aktivnog rada svih članica VZG-a Koprivnica što je posebno vidljivo u omasovljenju, pomlađivanju te uključivanju određenog broja žena vatrogasaca i vatrogasne mladeži. Vatrogasne udruge učlanjene u Zajednicu broje 84 profesionalna vatrogasca i 1100 dobrovoljnih vatrogasaca zajedno sa djecom i mladeži.

Lani je na njihovom području bilo ukupno 167 intervencija, što je 23 manje nego u 2017. godini. Održano je niz vatrogasno-operativnih vježba u kojima je provjeravana spremnost vatrogasaca u slučaju požara i evakuacija kao i brojna vatrogasna natjecanja. Vatrogasci su nastavili i sa usavršavanjem, njih 157 napredovalo je ili steklo novo zvanje, dok je njih 15 završilo tečaj za specijalnost dišne sprave.

Ispred Grada Koprivnice mnogobrojnim gostima obratio se i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Izuzetno sam ponosan na ono što kao Grad i kao gradonačelnik, moje zamjenice i cijeli naš tim imamo mogućnosti raditi za naše vatrogasce i sa našim vatrogastvom jer kad se zbroje svi proračuni i sva ulaganja u taj važan sektor to prelazi desetak milijuna kuna i sigurno je da će to u vremenu koje je pred nama ići jednom spiralom i dalje prema gore jer ste to zaslužili. Slušajući sve  izvještaje na svim vašim skupštinama moram reći da ste ona žila kucavica svakog mjesnog odbora u kojem djelujete, svakog kvarta u kojem se nalazite, da nam jako puno značite na animiranju mladih ljudi, ne samo da uđu u vatrogastvo nego da budu aktivni u društvenoj zajednici, da doprinose razvoju našega grada i da ostaju u ovome gradu. Uvjeren sam da ćete uvijek kao i do sada odgovoriti svakom izazovu koji je pred vama, ne štedeći sebe, ne štedeći svoje suradnike, ali i čuvajući ljude ovoga grada  i ovaj grad. Upravo s tim srcem i s tim jednim solidarnim pristupom prema ovome gradu siguran sam da ćete i dalje vršiti onu svoju temeljnu funkciju. – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Na kraju sjednice  predano je i posthumno odlikovanje za međunarodnu suradnju HVZ-a, spomen plaketa VZG-a obitelji pokojnog predsjednika GZ Domžale Staneta Kovača.

Ispred Grada Koprivnice na skupštini su bile prisutne i  zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Detalj s prometnica

DALA JE SVOJE Škodo moja, proizvodnje češke, krenem s tobom a vratim se pješke!

"Škodo moja, proizvodnje češke, krenem s tobom a vratim se pješke", napisao je jedan pratitelj facebook stranice Uživo sa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×