Potok Koprivnica

FOTO Velika akcija čišćenja potoka odgođena zbog kiše

Oči okupljenih bile su uprte u oblake koji su se velikom brzinom nadvijali nad grad.

18:52h
0
Foto: Matija Gudlin

Vruće i suho razdoblje koje je u pogodilo Podravinu i Prigorje gotovo je u potpunosti isušilo potoke, pa se tako u organizaciji Inicijative Plus za Koprivnicu i Udruge Kopriva danas trebala održati velika akcija čišćenja korita potoka Koprivnica.

Početak akcije dogovoren je za 18 sati, a već dvadesetak minuta prije okupilo se desetak građana koji su spremni izdvojiti nešto slobodnog vremena kako bi potok učinili ljepšim.

Oči okupljenih bile su uprte u oblake koji su se velikom brzinom nadvijali nad grad. Točno oko 18 sati pale su prve kapi kiše i u tim trenucima postalo je jasno kako se akcija danas neće održati.

Organizatori su poručili kako će se pratiti vremenske prilike i stanje potoka, te da će se akcija održati prvom prilikom.

– Osim uređenja okoliša našeg grada, time bi se zapravo doprinijelo i obrani od poplava jer bi se uklonile prepreke na dnu potoka koje usporavaju protok vode. – poručili su organizatori.

Novosti vezane uz ponovno okupljanje u svrhu čišćenja potoka pratite na našem portalu, a kako je isušeno dno potoka ovih dana izgledalo pogledajte ovdje.