Sportski motori privukli nekoliko tisuća posjetitelja

FOTO Održana moto utrka Nagrada Križevaca 2016.

07:00h
0
Dario Horvat u zavoju // FOTO: Admir Sinani

Pred nekoliko tisuća gledatelja održana je ove nedjelje motociklistička utrka Nagrada Križevaca 2016. koja se boduje za Međunarodno prvenstvo Hrvatske i Kup HAK-a.

Dario Horvat koji vozi Yamahu pobjednik je utrke u najjačoj klasi 1000 SST, a 18 krugova obišao je za 15 minuta i 45 sekundi. Horvat je ujedno odvozio i najbrži krug dana obišavši stazu za 50.840 sekundi. Najbrže vrijeme na treningu imao je domaćin Dominik Nervo na Apriliji koji je imao jako loš start, a kasnije mu je pukao i lanac pa je morao odustati zbog tehničkih problema. Drugi u istoj klasi bio je Loris Majcen, a treći Boris Vadla.

U klasi 600 utrku je dobio Vedran Močibob na Kawasakiju ispred Križevčanina Marka Viška koji je vozio Yamahu. Treći je bio Martin Vugrinec. U klasi 125 SP dominirala je križevačka ekipa Mislav Perkušić, Damir Buntak i Mirko Zidarić koji su plasirani upravo tim redom od prvog do trećeg mjesta.

MARKETING EPODRAVINA.HR

MK Križevci odnio je uvjerljivu ukupnu pobjedu među klubovima ispred ŠK 1. HMK Zagreb. Stazu su osjetili i oldtimeri te skuteri koji su se natjecali u svojim klasama. Sve rezultate možete provjeriti ovdje.

Vrijeme je poslužilo publiku i vozače,, sunce je udarilo od jutra i publika je vrućinu gradskog asfalta morala gasiti potocima pive i ostalih pića. Utrka svake godine privuče nekoliko tisuća posjetitelja do gornjogradske staze u Križevcima kako bi uživo pogledali neke od najboljih hrvatskih moto vozača. Preporučamo da razgledate i našu fotogaleriju u kojoj smo zabilježili atmosferu.

čitam...