Sportski motori privukli nekoliko tisuća posjetitelja

FOTO Održana moto utrka Nagrada Križevaca 2016.

07:00h
0
DSC
Dario Horvat u zavoju // FOTO: Admir Sinani

Pred nekoliko tisuća gledatelja održana je ove nedjelje motociklistička utrka Nagrada Križevaca 2016. koja se boduje za Međunarodno prvenstvo Hrvatske i Kup HAK-a.

Dario Horvat koji vozi Yamahu pobjednik je utrke u najjačoj klasi 1000 SST, a 18 krugova obišao je za 15 minuta i 45 sekundi. Horvat je ujedno odvozio i najbrži krug dana obišavši stazu za 50.840 sekundi. Najbrže vrijeme na treningu imao je domaćin Dominik Nervo na Apriliji koji je imao jako loš start, a kasnije mu je pukao i lanac pa je morao odustati zbog tehničkih problema. Drugi u istoj klasi bio je Loris Majcen, a treći Boris Vadla.

U klasi 600 utrku je dobio Vedran Močibob na Kawasakiju ispred Križevčanina Marka Viška koji je vozio Yamahu. Treći je bio Martin Vugrinec. U klasi 125 SP dominirala je križevačka ekipa Mislav Perkušić, Damir Buntak i Mirko Zidarić koji su plasirani upravo tim redom od prvog do trećeg mjesta.

MK Križevci odnio je uvjerljivu ukupnu pobjedu među klubovima ispred ŠK 1. HMK Zagreb. Stazu su osjetili i oldtimeri te skuteri koji su se natjecali u svojim klasama. Sve rezultate možete provjeriti ovdje.

Vrijeme je poslužilo publiku i vozače,, sunce je udarilo od jutra i publika je vrućinu gradskog asfalta morala gasiti potocima pive i ostalih pića. Utrka svake godine privuče nekoliko tisuća posjetitelja do gornjogradske staze u Križevcima kako bi uživo pogledali neke od najboljih hrvatskih moto vozača. Preporučamo da razgledate i našu fotogaleriju u kojoj smo zabilježili atmosferu.