Nova šefica Županijske skupštine

FOTO Verica Rupčić (HDZ): Iznenađena sam jednoglasnom podrškom

06:30h
0
Verica Rupčić, nova predsjednica Županijske skupštine, i pročelnica Marina Horvat Pavlic // Foto: Matija Gudlin
Verica Rupčić, nova predsjednica Županijske skupštine, i pročelnica Marina Horvat Pavlic // Foto: Matija Gudlin

Mi nismo bili iznenađeni jednoglasnom odlukom jer se radilo o tome da se za predsjednicu Županijske skupštine predlaže i bira osoba s izuzetnim referencama. O tome smo na klubu raspravljali tri sekunde. Siguran sam da smo donijeli dobru odluku – rekao je SDP-ov Darko Ledinski.

Verica Rupčić (HDZ) iz Đurđevca nova je predsjednica koprivničko-križevačke Županijske skupštine.

Jednoglasno je tako odlučila Županijska skupština na svojoj jučerašnjoj sjednici. Na čelnom mjestu zamijenila je stranačkog kolegu Damira Felaka iz Koprivnice, koji je ostavku podnio zbog prevelikih obveza u Saboru, ali nastavit će biti članom Županijske skupštine.

– Nadam se da će ova Županijska skupština nastaviti raditi kvalitetno kao i do sada, možda i bolje. Čuo sam da je nekima drago da dolazi do ove promjene, da na čelo Županijske skupštine dolazi žena, što nije loše, a meni je možda sudbina da me već drugi put mijenja žena iz Đurđevca (SDP-ova Milica Fuček u svibnju 2011., op.a.) – istaknuo je Felak i zahvalio svima u Županijskoj skupštini, djelatnicima Koprivničko-križevačke županije i medijima na, kako kaže, jednoj korektnoj suradnji.

Nakon što je svih 37 članova Skupštine podiglo “za” za njegovu smjenu, Felak je dodao:

– Zaključujem da sam sam sebe razriješio dužnosti predsjednika.

Do imenovanja V. Rupčić sjednicu je jednu točku vodio HSS-ov potpredsjednik Županijske skupštine Goran Gregurek.

Nova predsjednica zahvalila je svima na podršci koju je dobila, a posebno činjenicom da je jednoglasno izabrana, dakle i glasovima oporbe na čelu sa SDP-om.

– Iznenađena sam, nisam očekivala jednoglasnu podršku. Velik mi je to poticaj za dalje, da radimo na dobrobit naše Koprivničko-križevačke županije, a naravno prije svega na dobrobit naših građana koji su nas izabrali na ove časne dužnosti. Trudit ću se da budem dobra predsjednica, da budem samo prva među jednakima, računam na vašu kooperativnost i suradnju. Uvijek sam otvorena za svaki prijedlog, po principu 24 sata svaki dan u tjednu – kazala je V. Rupčić.

Župan Darko Koren (HSS) zahvalio je bivšem predsjedniku Felaku na profesionalnom vođenju Skupštine, a novoj predsjednici je zaželio da uspješno nastavi njegov put. Dodao je kako ga nije iznenadila jednoglasna podrška V. Rupčić jer je to “jedino normalno i ispravno”.

Novoj predsjednici, među ostalim, čestitao je i Darko Ledinski iz SDP-a.

– Ni mi nismo bili iznenađeni jednoglasnom odlukom jer se radilo o tome da se za predsjednicu Županijske skupštine predlaže i bira osoba s izuzetnim referencama. O tome smo na klubu raspravljali tri sekunde. Siguran sam da smo donijeli dobru odluku – rekao je Ledinski.

Umjesto V. Rupčić na mjestu predsjednika kluba HSS-HDZ-A-HSP postavljen je Goran Kovačić iz HDZ-a, a dodajmo i da je mandat člana Županijske skupštine ponovno aktivirao nezavisni Mladen Švaco. On je 15. travnja prošle godine svoj mandat stavio u mirovanje, a mijenjao ga je Nikola Novosel iz Križevaca.

Švaco je zahtjev za aktivacijom mandata podnio 24. prosinca, a mandat mu je aktiviran 1. siječnja. Ipak, na jučerašnjoj sjednici nije se pojavio.

čitam...