-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prvakinja

FOTO Veronika ušla u povijest osvojivši prvu zlatnu medalju za Hrvatsku u hrvanju: Tata me odveo na trening i bila je to ljubav na prvi pogled, a san su Olimpijske igre
F

Želim nastaviti predstavljati svoju zemlju na međunarodnoj razini i sudjelovati na velikim natjecanjima. Također, nastojim ostvariti jedan od svojih snova, a to je osvajanje medalje na olimpijskim igrama

Ne propustite

Mlada Slatinjanka Veronika Vilk koja pohađa Srednju školu u Koprivnici i trenira s hrvačima Podravke, upisala se u povijest osvojivši prvu zlatnu medalju u hrvanju u povijesti Hrvatske.

U lipnju je nastupila na Europskom prvenstvu, a do finala je došla bez izgubljenog boda. Ova mlada i skromna srednjoškolka u Koprivnici pohađa smjer farmaceutski tehničar. Matični klub joj je u Slatini, dok u Koprivnici trenira s hrvačima i hrvačicama Podravke. Kaže da se ljubav prema hrvanju razvila već u ranim godinama.

– Kao dijete, uvijek sam bila živahna i znatiželjna te me je zbog toga tata koji je bivši hrvač doveo na trening hrvanja i bila je to ljubav na prvi pogled. Tako sam krenula na prve treninge u Hrvačkom klubu Slatina sa svojih sedam godina – kaže Veronika.

Foto: United World Wrestling

Ističe da je hrvanje jedan od najizazovnijih i najzahtjevnijih sportova, a upravo te izazove najviše voli.

– Bitka s protivnicima, borba za prevlast i osjećaj pobjede, sve to čini hrvanje jedinstvenim sportom. Osim toga, hrvanje zahtijeva iznimnu tjelesnu i mentalnu snagu, tehnike, strategiju i brzu reakciju. Svaki trenutak na borilištu predstavlja novu priliku za osobni rast i usavršavanje. Neizostavna putovanja, druženja i stjecanje životnih iskustava su također dio ovog sporta – ističe.

Zlatnom medaljom s Europskog prvenstva upisala se u povijest hrvatskog sporta. Nitko do sad nije osvojio zlatnu medalju u hrvanju za žene.

– Osjećaj osvajanja prve zlatne europske medalje u hrvanju bio je neopisiv. To je bio vrhunac mog truda, predanosti i rada kroz godine treniranja i natjecanja. Osjećala sam ponos ne samo zbog osobnog uspjeha već i zbog činjenice da sam ušla u hrvatsku povijest hrvanja. Nije bilo lako doći do tog trenutka, ali taj osjećaj slave vrijedio je svake sekunde rada i truda – poručuje.

Foto: United World Wrestling

Da bi osvojila ovo zlato uložila je puno truda i rada koji su se u konačnici isplatili.

– Iako sam vjerovala u svoje sposobnosti, zlatna europska medalja bila je nešto što se teško moglo predvidjeti. Natjecanje je bilo iznimno jako, ali uspjela sam dati sve od sebe i to je na kraju rezultiralo pobjedom – kaže ponosno.

Foto: United World Wrestling

Iako je ovo prva zlatna europska medalja, do sada je osvojila brojne državne kao i dvije europske i jednu brončanu svjetsku medalju.

– Moji planovi za budućnost su nastaviti se usavršavati kao hrvačica i postavljati nove sportske ciljeve. Želim nastaviti predstavljati svoju zemlju na međunarodnoj razini i sudjelovati na velikim natjecanjima. Također, nastojim ostvariti jedan od svojih snova, a to je osvajanje medalje na olimpijskim igrama – ističe te dodaje da se raduje svim budućim izazovima kako bi pokazala sve što zna i može.

veronika vilk
Foto: Dinko Borozan
veronika vilk
Foto: Dinko Borozan
veronika vilk
Foto: Dinko Borozan
Foto: United World Wrestling
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rekorder

Za neke pravila kao da ne postoje, sa suludih 160 na sat proletio poznatom podravskom ravnicom

Policijski nadzor prometa tijekom proteklog vikenda pokazao je da vozači još uvijek piju i jure. - Utvrđena su 122 prometna...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti