Ribolovci svome gradu

FOTO Vesela ribička fešta, slastan fiš paprikaš, uskršnji običaji i izložbe privukle mnoštvo u centar grada

Glavna atrakcija je veliki bazen na trgu u kojemu pliva oko tona šarana koji se mogu i pecati, u čemu posebno uživaju oni najmlađi.

13:25h
0
Ribolovci svome gradu
Foto: Ivan Brkić

Kao i svake godine, koprivnički Zrinski trg u ovo je vrijeme središte dobre zabave u kojoj najviše uživaju ljubitelji dobre slatkovodne ribe.


Riječ je o manifestaciji Ribolovci svome gradu, koju organizira Športsko ribolovni klub Koprivnica u organizaciji s Gradom i Turističkom zajednicom Grada, a i ove godine privlači veliki broj zainteresiranih građana.

Glavna atrakcija je veliki bazen na trgu u kojemu pliva oko tona šarana koji se mogu i pecati, u čemu posebno uživaju oni najmlađi. Budući da se bliži uskrsno vrijeme, to je i idealna prilika za kupnju svježe upecane ribe.

Zanimljivo je i u Gradskom parku, gdje će se održati već tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, uz strogo određena pravila i ocjenjivanje Podravkinog stručnog žirija.

Za one koje ne privlači posebno ribička tematika, tu su i drugi zanimljivi sadržaji, kao što je izložba Tradicija naših starih u glavnoj aleji parka, na kojoj se prikazuju stari obrti, te izložba Vuzmena košarica na trgu, gdje su se mogli vidjeti razni prigodni izlošci školaraca i vrtićaraca.

Sutra slijedi i sportsko natjecanje, odnosno 8. Kup grada Koprivnice u sportskom ribolovu koji će se održati na akumulacijskim jezerima u Rasinji.

Živahnom danu na Zrinskom trgu prisustvovali su i župan Darko Koren, križevački gradonačelnik Branko Hrg, čelnik županijskog SDP-a Slavko Tucaković, v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić i mnogi drugi.

čitam...