Opstanak: Preživjeti Dravu

FOTO/VIDEO Avanturistički pothvat preživljavanja na Dravi stiže u kino, Robert Markovčić: Svima će biti toplo oko srca kada vide što je sve moguće

Projekcija je u subotu u 14 sati, a ulaz je besplatan. Doći će cijela ekipa iz filma obučena kao što smo bili i u filmu, bit će dobra atmosfera i pozivamo sve da dođu vidjeti što smo snimili tijekom ljeta, rekao je Moko.

17:30h
0

Nekoliko tjedana preživljavanja na Dravi, odolijevanje vremenskim prilikama i neprilikama, hranjenje onime što priroda daje i spavanje pod vedrim nebom pothvat su avanturista Roberta Markovčića, poznatog kao Moko, koji je zabilježen i kamerom.

Nakon nekoliko mjeseci priprema i produkcije, s budžetom od nula kuna, kako kaže Moko, film Opstanak: preživjeti Dravu dolazi u koprivničko kino Velebit.

– Projekcija je u subotu u 14 sati, a ulaz je besplatan. Doći će cijela ekipa iz filma obučena kao što smo bili i u filmu, bit će dobra atmosfera i pozivamo sve da dođu vidjeti što smo snimili tijekom ljeta. U ove zimske dane odmah će im biti toplo oko srca dok vide što je moguće na našoj Dravi – uvjeren je Moko.

Avanturist iz Svetog Đurđa film je snimio u suradnji s Damjanom Kolarekom.

– Ideja je da snimimo preživljavanje na Dravi, ali realno. Trajalo bi pet dana, pio bi ovu vodu, jeo ono što mogu naći i spavao negdje gdje bih mogao prenoćiti. Cilj je da se dobije stvarna slika situacije. Ono što se može vidjeti na televiziji je ili nešto kao Big Brother ili ljude pogrešno uče pa bi zbog toga netko mogao i nastradati. To je sve zabava i nerealno je, a ovo bi bilo više edukativno – objasnio nam je svoju ideju još prije početka snimanja.

Foto: Facebook Survivor: Preživjeti Dravu
Ustupio: Robert Markovčić Moko
Ustupio: Robert Markovčić Moko