9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE

FOTO/VIDEO Drago se izvukao iz ‘pakla’ alkohola, dvije godine nije zavirio u čašicu: Predivno se buditi na suhom, čistom i u toplom, kažu mi da sam opet poput mladića
F

Sve što sam zaradio trošio sam na alkohol i cigarete jer sam mislio da će čašica riješiti sve moje probleme. Tako sam zanemario i zdravlje pa mi je zbog reume stradao vratni kralježak i dan danas mi glava stoji na jednu stranu, priča nam otvoreno Drago

Ne propustite

Dragi Komesu zvanom Saša dimnjačar, porijeklom iz Molve Ledina, prije dvije godine život se doslovno zaokrenuo i to u pozitivnom smjeru.

Godinama za Molvarce legendarnog Sašu život nije mazio pa je spas i bijeg od nedaća i problema tražio u čaši. Gotovo da i nije bilo dana da nije bio “mortus” pijan i svi koji ga poznaju bili su uvjereni da će ga alkohol stajati života.

Prije devet godina ostao je bez krova nad glavom jer se zid njegove kuće, uz kanal Bistra, doslovno srušio kao kula od karata. Rano je ostao i bez supruge, a nema ni djecu. Težak život, ističe Drago Komes, odveo ga je i do alkoholizma.

– Jedno vrijeme sam radio kao dimnjačar i po tome sam najpoznatiji Molvarcima i mještanima okolnih općina. Sve što sam zaradio trošio sam na alkohol i cigarete, jer sam mislio da će čašica riješiti sve moje probleme. Tako sam zanemario i zdravlje pa mi je zbog reume stradao vratni kralježak i dan danas mi glava stoji na jednu stranu – priča nam otvoreno Drago Komes.

Kad je ostao bez krova nad glavom u pomoć mu je uskočila Općina Molve i načelnik Zdravko Ivančan, ali Drago nije promijenio svoje životne navike. Ključan tren za njega zbio se prije dvije godine kad je smješten u jedno udomiteljstvo u Podravskim Sesvetama.

Drago Komes
Foto: Ivan Balija

– Mogu reći da je od tog trena za mene počeo novi, bolji život. Već dvije godine nisam okusio ni kap alkohola, a više i ne pušim. Udomitelji kod kojih sam smješten prekrasni su i dobri ljudi koji su moj život konačno doveli u red. Više nema one nervoze kod mene, niti bezobrazluka, a te faze sam stalno imao dok sam pio – kaže Drago Komes i u šali dodaje da je sad spreman i pronaći novu ljubav.

Sad su Dragi glavna zanimacija šetnje i pomaganje udomiteljima, a odlično se “skompao” i s kolegama, koji su također smješteni u udomiteljstvu.

– Predivno je buditi se ujutro na suhom, u toplom i na čistom. Svi koji me poznaju otprije sad kad me vide kažu da izgledam poput mladića – dodaje u svom šaljivom stilu Drago.

Naravno, dodaje on, da mu nedostaje njegova rodna gruda, ali i Podravske Sesvete su mu itekako prirasle srcu, jer je tu našao svoj mir.

– Svako malo se sjetim svojih pajdaša, Bistrenjaka, naše molvarske cirkve za koju ponosno velimo da je zaprav katedrala. No, i tu v Sesvetaj je lepo, a simbolično imaju i park mira gde mi je prelepo malo predahnuti – zaključio je Drago Komes zvani Saša dimnjačar.

Drago Komes
Drago Komes novi je dom pronašao u Podravskim Sesvetama/Foto: Ivan Balija
Prije devet godina Drago Komes je ostao bez krova nad glavom/Foto: Đuro Grčić
Drago Komes prije devet godina/Foto: Đuro Grčić
Drago Komes ispred srušenog zida svog doma prije devet godina/Foto: Đuro Grčić
Drago Komes ispred srušenog zida svog doma prije devet godina/Foto: Đuro Grčić
Drago Komes prije devet godina/Foto: Đuro Grčić
Drago Komes ispred srušenog zida svog doma prije devet godina/Foto: Đuro Grčić
Drago Komes ispred srušenog zida svog doma prije devet godina/Foto: Đuro Grčić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×