12.9 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
Home Vijesti Đurđevac FOTO/VIDEO Iskopali smo stare fotografije iz arhive foruma Partyloop i prisjetili se kako se nekad dobro partijalo

FOTO/VIDEO Iskopali smo stare fotografije iz arhive foruma Partyloop i prisjetili se kako se nekad dobro partijalo

0
FOTO/VIDEO Iskopali smo stare fotografije iz arhive foruma Partyloop i prisjetili se kako se nekad dobro partijalo

Prije 15 godina u Europi je uvedena nova valuta, započelo je suđenje Slobodanu Miloševiću i održan je prvi Gay Pride u Zagrebu. Legendarni kapetan vatrenih Zvonimir Boban oprostio se od aktivnog igranja nogometa, a u našim krajevima kao i diljem zemlje internet je svakog dana uzimao sve veći mah.

Društvene mreže kakve danas poznajemo još nisu postojale, no komunikacija na internetu bila je vrlo živa. Za nju su bili zaslužni internet forumi, a upravo tih dana u Koprivnici je s radom započeo jedan pod imenom Partyloop.

Začetnik ideje bio je mladi Koprivničanac Mario Kos, zaljubljenik u tehnologiju i glazbu, koji je za tadašnje surfere stvorio virtualno mjesto na kojem su se razmjenjivale ideje, vodile žustre rasprave i pronalazile nove ljubavi.

Ubrzo se ova virtualna interakcija između korisnika pretvorila u prava druženja, pa su tako nastali i nadaleko poznati partyji koji su nosili ime sad već poznatog foruma.

Noćni život bitno se razlikovao od današnjeg, svi su brijali na dance i elektronsku glazbu, a mjesta za izlazak bilo je na pretek. Vrtjeli su se hitovi Scootera, Cassiusa, Mobyja, ATB-a i The Chemical Brothersa dok su alternativci uživali u novim žanrovima od kojih je najistaknutiji bio Nu metal.

Svake se godine održavao veliki Partyloop Anniversary koji je postao centralni događaj za okupljanje forumaša i nema onog tko se na ovom eventu nije pojavio. Na ovaj se dođaj čekalo cijele godine, a na partyjima su se rodile i mnoge ljubavi, a neke od njih traju i dan danas.

Sam forum kroz godine pretvorio se u portal koji je pratio događaje i vijesti vezane uz noćni život, a ono što je privlačilo velik broj čitatelja bile su bogate fotogalerije. Sve ove fotografije i danas su dostupne i tvore najveću digitalnu arhivu naših krajeva.

Iz Partyloopa je rođen portal koprivnica.net koji je prije dvije godine evoluirao u portal ePodravina. Noćni život više nije što je nekad bio, no bogate galerije još su uvijek online.

Za vas smo izdvojili nekoliko fotografija koje vas vode u zanimljivu prošlost, a ostalim galerijama možete pristupiti ovdje. Osim fotogalerija dostupni su i video zapisi na Youtube kanalu i Facebook stranici Partyloopa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

×