zavičajni muzej

FOTO/VIDEO Ivanje v Kalnovcu okupilo mnoge, svi kao da su jedva dočekali malo pjesme i plesa

Svi mještani i posjetitelji uživali su u finom gulašu koji su spremili članovi mjesne Lovačke udruge Zeko. Skuhano je više od pedeset litara, a razgrabljen je začas.

21:21h
0

Općina Kalinovac danas je zajedno s Turističkom zajednicom područja Dravski peski i s kalinovečkim udrugama ogranizirala proslavu Ivanja v Kalnovcu. Slavlje se održalo ispred Zavičajnog muzeja, a sve je krenulo u 19 sati.

Prvo na programu bilo je polaganje vijenca kod spomenika akademika profesora emeritusa Ivana Goluba, zatim čitanje njegovih pjesama, da bi pola sata kasnije svi mještani i posjetitelji uživali u finom gulašu koji su spremili članovi mjesne Lovačke udruge Zeko. Skuhano je više od pedeset litara, a razgrabljen je začas.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se dečki iz TS Pajdaši, dok je piće pripremila Općina. Svoj doprinos manifestaciji dali su KUD Grgur Karlovčan, Udruga žena Kalnovčice, KU Tomislav Franjić i VZO Kalinovac i mještani Gornjega kraja. Planirano je i paljenje ivanskog krijesa, no vremenski uvjeti to nisu dozvolili, puhao je prejaki vjetar pa je donesena takva odluka zbog sigurnosti.

Ivanje v Kalnovcu uz gulaš i pjesmu tamburaša

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 22. Juni 2020

čitam...