6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BIT ĆE DOBRA SEZONA

FOTO/VIDEO Ivona: Iako je dio parcela bio poplavljen, urod graha je dobar, a da se ne isplati, ne bismo se bavili uzgojem
F

Sve parcele koje imamo koristimo za uzgoj graha i volim reći da je to moja zanimacija. U berbi uvijek imam i pomagačice, kao i prilikom čišćenje graha jer ga najčešće prodajem u zrnu kaže Ivona Bogadi

Ne propustite

Ivona Bogadi iz Otočke, naselja na području općine Gola, krenula je s berbom graha. Iako su zbog izlijevanja rijeke Drave pojedine njene parcele s grahom bile poplavljene, razloga za nezadovoljstvo, ističe ona, nema.

– Nepredviđene situacije s vremenom i nepogodama karakteristične su i za uzgoj graha i to je sastavni dio ovog posla. Urod na tim poplavljenim parcelama bio je malo slabiji, ali kad se sve zbroji, mogu reći da je dobar i da ću imati dosta graha za prodaju – kaže nam Ivona.

S uzgojem, dodaje ona, zapravo se popunjava kućni proračun jer je suprug zaposlen pa nisu isključivo oslonjeni na poljoprivredu.

Otočka grah
Foto: Ivan Balija

– Sve parcele koje imamo koristimo za uzgoj graha i volim reći da je to moja zanimacija. U berbi uvijek imam i pomagačice, kao i prilikom čišćenje graha, jer ga najčešće prodajem u zrnu, a ne u ljusci – objašnjava ona.

Cijene trenutno variraju, ali i dalje je uzgoj graha, kaže Ivona, isplativ.

– Sad se cijene kreću između tri i pet eura, a ovisi i o tome je li očišćen ili nije. Mogu reći da su i cijene ok, a da se uzgoj ne isplati onda sigurno ne bismo sadili grah, nego nešto drugo – zaključila je Ivona i nastavila berbu.

Otočka grah
Foto: Ivan Balija

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRIGODA

Danas imendan slave Đurđica, Helena, Đuro i Juraj

Danas posebnog razloga za druženje imaju osobe imena Đurđica, Helena, Đuro i Juraj. Evo što znače i otkud dolaze njihova...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×