sv. ana

FOTO/VIDEO Kolinje fest, festival tradicionalnih podravskih običaja, prepun čvaraka, zelja i kolača, privukao brojne znatiželjnike u Svetu Anu

Svi posjetitelji darivali su svoja nepca raznim kolinjskim delicijama. Bilo je tu čvaraka, krvavica, kolinjskog zelja, svinjskih jetrica te ostalih tradicionalnih delicija vezanih za podravsko kolinje.

16:00h
0
Kolinje fest 2018. // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Prvi ovogodišnji snijeg mrvicu je poremetio zacrtane planove, ali Kolinje fest se ne odgađa, sve je prebačeno na današnju nedjelju. Festival je to podravske tradicije vezane posebno uz svinjokolju, odnosno, kako se kaže po domaći, kolinje.

U organizaciji Grada Đurđevca danas ste se mogli uvjeriti kako to izgleda u Sv. Ani, mjestašcu pored Đurđevca. Okupili su se i mladi i stari, na prohladnom vremenu pjesma je poticala svačije noge na tapkanje u ritmu glazbe, a za zagrijavanje korištene su i razni napitci.

Svi posjetitelji darivali su svoja nepca raznim kolinjskim delicijama. Bilo je tu kolača, čvaraka, krvavica, kolinjskog zelja, svinjskih jetrica te ostalih tradicionalnih delicija vezanih za podravsko kolinje. Ukusnu i veselu atmosferu dodatno je podigla svirka Dravskih pajdaša koji su nizali hitove i sigurni smo da nije nedjelja pojelo bi se i popilo puno više.

Kolinje fest u mjestu Sveta Ana pokraj Đurđevca, festival tradicionalnih kolinjskih običaja u Podravini.

Posted by Epodravina.hr on Sonntag, 4. Februar 2018

Kolinje fest u mjestu Sveta Ana pokraj Đurđevca, festival tradicionalnih kolinjskih običaja u Podravini.

Posted by Epodravina.hr on Sonntag, 4. Februar 2018

 

čitam...
Loading...