11.7 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nova oprema

FOTO/VIDEO Koprivnička bolnica dobila prijenosnu UZV sondu, dr. Odobašić: Bit’ će na usluzi brojnim odjelima!
F

Predsjednica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije predala je prijenosnu ultrazvučnu sondu ravnatelju OB Dr. Tomislav Bardek Koprivnica.

Ne propustite

Koprivnička bolnica primila je novu prijenosnu ultrazvučnu sondu vrijednu 10.000 eura. Ova vrijedna oprema kupljena je zahvaljujući donacijama, prije svega humanitarnim tamburaškim koncertom u čast na pedagoga Krešu Lukačića.

Prodano je, rečeno je na današnjoj primopredaji u Koprivničko-križevačkoj županiji, više od 1200 ulaznica, a usto pomogli su i mnogi s donacijama, kao i Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija. Koncert je, podsjetimo održan pod nazivom “10 godina bez maestra”, lani u spomen na ovog voditelja Tamburaškog orkestra KUD-a.

Predsjednica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije Andreja Lukić Suknaić predala je prijenosnu ultrazvučnu sondu ravnatelju OB Dr. Tomislav Bardek Koprivnica dr. Mati Devčiću. Sin Kreše Lukačića zahvalio je svima na sudjelovanju u akciji, rekao kako mu je drago da je na ovaj način pomognuto koprivničkoj bolnici.

prijenosna ultrazvučna sonda
Prezentacija ultrazvučne sonde // Foto: Ivica Barać

– Sve donacije u povodu koncerta i nakon njega, a posebno zasluge Kreše Lukačića i njegove obitelji – razlog su zašto smo uspjeli nabaviti ovu sondu – kazala je predsjednice Lige protiv raka županije Lukić Suknaić i dodala:

– Skupili smo više od 12.000 eura. Kad su se odbili troškovi, ostatak smo donirali bolnici za kupnju sunde – rekla je, dok je član Predsjedništva Lige protiv raka dr. Željko Odobašić spomenuo kako će se sonda koristiti na više odjela, a sad se nalazi na odjelu za citologiju.

– Koristit ćemo ju i u otorinolaringologiji, isto tako bit će dostupna i drugim odjelima u dijagnostici. Nadam se da će biti na dobroj usluzi pacijentima – rekao je Odobašić.

Lukačić: Presretni smo

Krešin sin Marko Lukačić uime obitelji rekao je kako je presretan što su uspjeli skupiti novac. On i svi drugi dodali su kako ih posebno veseli činjenica da se ponovno oformio tamburaški orkestar koji je vodio njegov otac. Marko Lukačić je zahvalio i župniku Davoru Šumandlu te župi bl. A. Stepinca koja im je ustupila prostor za djelovanje.

Na uređaju su zahvalili i dr. Mato Devčić, ravnatelj bolnice koji je kazao kako će sigurno biti dostupan na zadovoljstvo pacijenata i podići kvalitetu usluge, a ispred Grada Koprivnice pridružio se i pročelnik Dario Jembrek koji je naveo kako će Grad i dalje nastaviti sudjelovati i pomagati u sličnim akcijama. Župan Darko Koren istaknuo je kako činjenica da je Županija prešla u osnivačke ruke države ne mijenja na činjenici da će Županija i dalje brinuti o potrebama koprivničke, županijske bolnice.

– Ovakav način prikupljanja sredstava ima određenu poruku, da smo svi skupa odgovorni i empatični prema ljudima u potrebi – naglasio je Koren.

– Inicijatori koncerta i hvalevrijedne akcije kojom je ostvaren plemeniti cilj su bivši članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Podravka i obitelj Lukačić. Organizator je Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Koncert je održan uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice u partnerstvu s tvrtkom Podravka, a podršku su pružile i braniteljske udruge s područja županije, Srednja škola Koprivnica, HDS ZAMP, Turistička zajednica županije i brojni sponzori – naveli su u Županiji, te dodali kako je dobar dio posla oko organizacije akcije i koncerta odradio Krešimir Blažek.

sonda
Predsjednica Lige protiv raka uručila je zahvalnicu Županiji // Foto: Ivica Barać
… i gradu Koprivnici // Foto: Ivica Barać
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vizualni identitet

FOTO Ova skulptura Picoka krasit će novi trg u Đurđevcu, pogledajte između čega je žiri birao

Skulptura Picok autora Damira Mataušića krasit će novouređeni Trg sv. Jurja u Đurđevcu. Ona je odabrana na natječaju kojemu je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×