GRAĐANI KRENULI U POMOĆ

FOTO/VIDEO Kronikusi pomažu u potresom pogođenom području: Ljude je strah, griju se vani uz vatru, najveći je problem voda

Dečki su trenutno u samom centru Petrinje.

10:34h
0

Brza reakcija građana uslijedila je jučer odmah nakon potresa, pomoć se od tad skuplja po cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji na bezbroj punktova.


U potresom pogođeno područje noćas su krenuli i koprivnički Kronikusi, njih sedam u dva automobila. Kako nam javljaju, od kako su stigli razvozili su pomoć ljudima po kućama u selima Nebojan i Moščenica. Situacija na terenu je alarmantna.

Dečki su trenutno u samom centru Petrinje.

Njih sedam na put su krenuli s namjerom da pomognu gospođi koja je radila na koprivničkoj Carini, no tijekom noći, njena kuća se srušila pa je prvotni plan propao stoga su krenuli dalje i bez razmišljanja se stavili na raspolaganje svima kojima je pomoć potrebna.

– Ljudi su u ovom trenu na ulicama, puno ih je spavalo u automobilima jer su dimnjaci i unutrašnjost kuća nastradali. Ljude je strah, susjedi su skupa vani oko roštilja, griju se uz vatru. Za sad je problem voda jer vodovod do daljnjega ne radi, to nam govore da im najviše nedostaje, hrane imaju, ali problem je što ne rade pekare pa im dajemo tostove i slično – javljaju dečki s terena, a dodaju i da su osim toga potrebne i cerade, najloni, kamp kućice, crijepovi, šatori.

čitam...