11.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
velika nesreća

FOTO/VIDEO Marina je u požaru ostala bez spavaće sobe i pet štenaca koji su se ugušili: Ovo što je izgorjelo se da popraviti, ali te živote ne možemo vratiti i to mi je najteže
F

Ušla sam u prostoriju koja gori s kantom vode jer sam znala da su ondje štenci. Pokupila sam ih s dekom, a iako nisu bili kod vatre, dim ih je ugušio. Samo je jedan ostao živ, kaže

Ne propustite

Strašna nesreća zadesila je jučer Marinu Ferenčić iz Lajka Udruge iz Novigrada Podravskog.

Naime, baš u trenutku kada je napustila kuću i krenula prema skloništu za životinje o kojima brine, u njezinoj kući buknuo je požar o čemu smo ranije pisali. Izgorjela je jedna prostorija i nastala je materijalna šteta, ali je najveća tragedija što su život izgubili nesretni psići, koji su se nalazili u prostoriji koju je zahvatio požar.

Već izvana vidljivo je da se dogodila strašna nesreća. Soba koja je gorjela potpuno je crna od dima, a Marini u pomoć dolaze brojni volonteri. Već 17 godina bavi se pomaganjem životinjama i kaže da ni u snu nije očekivala da će joj se ovako nešto dogoditi.

– Dogodila se vjerojatno iskrenje produžnog kabela između grijalice i zida u kutu moje spavaće sobe, gdje sam dva dana prije smjestila štenad koji još nisu gledali, a koje su donijeli Romi sa smetlišta gdje su ih našli. Stavila sam ih u sobu i tijekom noći sam upalila grijalicu i preko dana sam je ugasila. Cijelo vrijeme sam imala osjećaj da sam je ostavila upaljenu, ali očito nije. To je totalno veliki stres i za mene i za životinje – govori Marina.

Foto: Ivan Balija

Kao što smo ranije spomenuli, oko 16 sati je napustila kuću i otišla prema utočištu gdje je smještena većina pasa, a u kući ih je 14 i to onih manjih koji ne mogu biti u utočištu.

– Oko 16.50 sati me zvala susjeda da mi gori i ‘doletjela’ sam doma. Imala sam sreće što imam dobre susjede pa mi je susjed Goran pomogao razvaliti vrata, ušli smo i izvukli pse van. Prvo me nisu pustili, ali onda sam, ipak, ušla u prostoriju koja gori s kantom vode jer sam znala da su ondje štenci. Pokupila sam štence s dekom. Iako nisu bili kod vatre, dim ih je ugušio. Samo je jedan ostao živ, a pet ih je umrlo. To je najveća tragedija. To što je nešto izgorjelo, to se da popraviti, ali te živote ne možemo vratiti i to mi je najteže od svega – govori kroz suze Marina.

Kaže da kod kuće ima male pse koji se relativno brzo udome, a u skloništu na Lajkinom bregu ih je 17 preko azila i njihovih 14.

Trenutna šteta procjenjuje se na oko 4 do 5 tisuća eura, ali je nagorio strop kuće.

– Progorio je plafon i drveni dio tavana gdje nam je bila ostava. To je sve kompletno izgorjelo. Hvala Bogu da vatra nije zahvatila krovište. Jedna je prostorija izgorjela, a ostatak kuće je zadimljen i zalijan vodom – pojašnjava.

Foto: Ivan Balija

Pohvaljuje vatrogasce i iz Novigrada i iz Koprivnice te im je zahvalila što su brzo došli i sanirali požar.

– Stvarno čovjek vidi kolika je bitna brza intervencija. Sva sreća da požar nije zahvatio krovište, jer je ono spojeno s gospodarskim zgradama i drugim dijelom kuće, moglo je sve zahvatiti – ističe.

Kaže da se ne boji onog što slijedi.

– Uvijek nekak bude, a najbitnije je da se životinje zbrinu i da ja mogu početi čistiti. Već danas psi odlaze na smještaj sve dok se kuća ne osposobi za ponovni život – govori.

Kaže da je pomagala Sisačko-moslavačkoj županiji nakon potresa i sada su se svi oni organizirali te će doći pomoći Marini.

– Mreža volontera je nešto posebno. Kad čovjek to ima u sebi, ne treba ga nikad biti strah – poručuje.

Lajka Udruga ima svoj Facebook profil pa svi koji žele pomoći mogu se obratiti udruzi gdje će volonterka Blanka primiti i odgovoriti na sve poruke i upite.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

RASPJEVANE SESTRE

[eTV] Koprivničke medicinske sestre prave su pjevačke zvijezde: U naš se zbor može uključiti tko god želi, nema audicije, bitna je samo volja

Nastupom na javnoj televiziji, o čemu smo pisali, medicinske sestre iz koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek ušle su u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×