19.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HOBI

FOTO/VIDEO Mirjana Fašaić pripravlja vrhunske likere i rakiju: Ne pijem žesticu, a očito imam tu žicu da pogodim pravi omjer voća u svakom piću
F

Rakiju i likere pripravljam na tradicijski način i nisam uopće zainteresirana da imam destileriju. Meni je dosta da sa svojim hobijem uveseljavam prijatelje kaže Mirjana Fašaić

Ne propustite

Mirjana Fašaić iz Kloštra Podravskog prava je „maherica“ za pripravljanje likera i rakija, a to iz godine u godinu potvrđuje i na izložbama u Kalinovcu na kojima sudjeluju brojne destilerije i proizvođači rakije i popratnih pripravaka.

Nakon brojnih zlata, ove godine Mirjana je za liker od crnog ribiza dobila veliko zlato. Na izložbi su dodijeljena samo dva velika zlata, a kako je drugo dobila destilerija, jasno je da Mirjanin uspjeh izniman jer je ona hobist.

Prije deset godina počela je pripravljati rakiju i likere, a kako svi degustatori hvale njena pića, voće iz vlastitog malog voćnjaka i dalje koristi za svoj hobi. Kao pun pogodak pokazao se crni ribiz.

Mirjana Fašaić, likeri
Foto: Ivan Balija

– Ne pijem žesticu i rakija i likeri mi uopće ne odgovaraju, no jednostavno uživam u pripravljanju takvih pića. Očito imam tu žicu da pogodim pravi omjer voća u svakom piću i za svoje likere i rakije dobivam same pohvale – kaže nam Mirjana.

Rakiju i likere pripravlja u malim količinama i prvenstveno su namijenjeni kao pokloni za prijatelje. Njen najbolji ocjenjivač je, kaže ona, suprug Vladimir.

– On isprobava sve što pripravim, a da imam osjećaj što je dobro, pokazuju izložbe u Kalinovcu. Liker od crnog ribiza uopće nisam namjeravala predati na izložbu, no on je ipak odnio uzorak, i eto, stiglo je veliko zlato – ponosna je ona.

Mirjana Fašaić, likeri
Foto: Ivan Balija

Bez obzira na veliko priznanje, ne namjerava svoj hobi pretvoriti u posao. I dalje će rakije i likere pripravljati za najuži krug obitelji i prijatelje.

– Rakiju i likere pripravljam na tradicijski način i nisam uopće zainteresirana za to da imam destileriju. Meni je dosta da sa svojim hobijem uveseljavam prijatelje – zaključila je Mirjana Fašaić.

Mirjana Fašaić, likeri
Foto: Ivan Balija
Mirjana Fašaić, likeri
Foto: Ivan Balija
Izložba rakije u Kalinovcu
Foto Begović
Izložba rakije u Kalinovcu
Foto Begović
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno-umjetnička manifestacija

FOTO/VIDEO Brojni mještani uživali u bogatom programu Đelekovečke večeri, Samoščanec: Ovogodišnji dan općine posvećen je našoj tradiciji

Brojni mještani jučer su mogli uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu Đelekovečke večeri. Bogat program održan je u Domu kulture Pajo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×