11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
proljeće u koprivnici

FOTO/VIDEO Na Lenišću posađena prva urbana šuma, grad će dobiti i dva nova zelena koridora, Jakšić: Ozelenit ćemo Koprivnicu, povukli smo 70.000 eura
F

Ozelenit će se Ulica Mihovila Pavleka Miškine i Starogradska ulica uz dodatna ozelenjivanja parkova i dječjih igrališta

Ne propustite

Grad Koprivnica nastavlja ulagati sredstva u održivost, energetsku učinkovitost i zelenu infrastrukturu. Sada je pokrenuta i nova manifestacija Proljeće u Koprivnici koja će se održavati do 18. svibnja. Cilj manifestacije je dodatno educirati mlade o važnosti očuvanja okoliša, kretanju i zdravog načina života.

Manifestaciju Grad provodi u partnerstvu s Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac. Tako je prva aktivnost održana danas na Trgu Zlate Bartl, gdje su djelatnici Komunalca s vrtićarcima i osnovnoškolcima posadili urbanu šumu.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je da Koprivnica zna kako čuvati okoliš.

– Ovo je uvod u ulaganje u zelenu infrastrukturu, gdje smo povukli više od 70.000 eura europskih sredstava uz naš komponentu. Unazad nekoliko desetljeća imat ćemo najveći projekt ozelenjivanja Koprivnice i to je nešto što nas jako veseli. Znamo u kakvim vremenima i okruženju živimo i koliko je važno da čuvamo naš okoliš – rekao je uvodno Jakšić.

Foto: Ivana Gazdek

Dodao je da je ovo ogroman projekt velike sadnje, ne samo na Trgu Zlate Bartl, nego i na 18 dječjih igrališta, a radit će se dva potpuno nova zelena koridora. Ozelenit će se Ulica Mihovila Pavleka Miškine i Starogradska ulica uz dodatna ozelenjivanja parkova.

– Ovo je stvarno nešto što nas čini ponosnima i zadovoljnima i veselimo se svakom zasađenom drvu ili grmu. Vjerujemo da će predstavljati jedno veliko zadovoljstvo našim mališanima, ali i našim starijim sugrađanima – poručio je Jakšić.

Cijeli projekt usklađen je sa strategijom razvoja zelene urbane infrastrukture.

Predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec rekla je da je na ovom području planirano park područje stoga su ovdje odlučili zasaditi prvu urbanu šumu, odnosno autohtona stabla koja su prilagođena našim klimatskim uvjetima i uvjetima života u gradu.

– Na ovom području zasadili smo uz pomoć naših mališana 60 stabla graba koji je najčešći stanovnik naših šuma. Zasadili smo i jedno drvo hrasta lužnjaka na cvjetnoj livadi. Na samom rubu te šume napravit ćemo pravi šumski rub s trajnicama koje su autohtone i koje se mogu naći u našim podravskim šumama. Zatim će se nastavljati cvjetna livada koja je već usijana u postojeći travnjak i ove godine možemo očekivati pravo proljetno cvijeće – rekla je Tetec.

Foto: Ivana Gazdek

Istaknula je i da će se urbana šuma koristiti za edukativne radionice školaraca i vrtićaraca gdje će moći pratiti različite mijene kroz godišnja doba.

– Ovo je još jedan zeleni džepić u našim nastojanjima da što više ozelenimo naš grad i gradske površine – poručila je Tetec.

Ove godine već je započeta sadnja drveća u gradskom parku, a ozelenili su i nekoliko parkova i ulica te područja ispred dvije osnovne škole, a Tetec je poručila da će s ozelenjivanjem nastaviti i dalje.

Spomenimo i da je na konferenciji za medije bila i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Foto: Ivana Gazdek
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×