Najgori požar ove godine

FOTO/VIDEO Naši vatrogasci proveli besanu noć, Dejan Blažeković: Stigli smo u pola 4 i krenuli na brdo, pomagao nam je i kanader

Dolaskom na područje Dubrovačko-neretvanske županije, danas u jutarnjim satima preusmjereni su na gašenje požara u Kulu Norinsku na području Metkovića.

10:30h
0
Foto: Dejan Blažeković

Vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije nastavljaju gašenje požara na jugu Hrvatske.

Riječ je o izvanrednoj dislokaciji gašenja katastrofalnog požara koji je izbio na Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića.

Prema trenutnim informacijama, požar na Pelješcu, zbog kojega su sinoć krenuli vatrogasci iz cijele Hrvatske u pomoć, pod kontrolom je, ali gori i kod Metkovića. Dolaskom na područje Dubrovačko-neretvanske županije, danas u jutarnjim satima preusmjereni su na gašenje požara u Kulu Norinsku na području Metkovića.

– Trenutno smo u Metkoviću, preusmjerili su nas. Stigli smo ovdje oko pola 4 i odmah krenuli gore na brdo. Ujutro nam je došao i jedan kanader u pomoć, oko 8 sati, i on sad gasi. Ostalo je izdimljavanje, aktivnog požara više nema – rekao nam je Dejan Blažeković iz DVD-a Sigetec.

Voditelj smjene je zamjenik zapovjednika JVP-a Đurđevac Alen Škudar, a na dislokaciji sudjeluje 17 podravsko-prigorskih vatrogasaca, devet profesionalaca iz JVP-a Koprivnica, JVP-a Križevci i JVP-a Đurđevac te osam dobrovoljaca iz DVD-a Virje, DVD-a Đurđevac, DVD-a Kalinovac, DVD-a Sigetec, DVD-a Kloštar Podravski i DVD-a Bukovje.

Ukupno su im na raspolaganju četiri auto cisterne i dva kombi vozila, a vatrogasce su na odlasku na zadatak otpremili i pozdravili županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan i zapovjednik JVP-a Križevci Ivan Matosović.

Foto: Dejan Blažeković
Foto: Dejan Blažeković
Foto: Dejan Blažeković
Foto: Dejan Blažeković
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr

Loading...