Podravci su ponovno u velikom broju posjetili nekoliko zanimljivih lokacija povodom 14. Noći muzeja, a 12. po redu u Koprivnici. Ista manifestacija obilježava se i u gradu Picoka.

Posjetitelji Podravkinog muzeja do ponoći, odnosno samoga zatvaranja, vidjeli su Projekcije iz Podravkine audiovizualne baštine kao vrhunac, ali i razne stare, crtane reklamne filmove, dokumentarne filmove o Podravki, a iznimno su im zanimljivi bili i isječci iz proizvodnih pogona, film o teti Vegeti i emisije popularnih Malih tajni velikih majstora.

Muzej grada Koprivnice je, pak, izložbom Digitalna arheologija predstavio video i 3D interaktivne sadržaje s digitaliziranim arheološkim lokalitetima, zainteresiravši brojne koji su, pritom, pomoću interaktivne aplikacije na računalima samostalno istraživali iste. Dakako, na prvome je katu, kao i uvijek, bio izložen stalni postav Muzeja.

Đurđevčani mogu u gradskome Muzeju vidjeti izložbu naziva SKOK – od kamena do ekrana, multimedijalnu izložbu i radionicu studenata Grafičkog odsjeka i Odsjeka za animirani film i nove medije te radove jednoga od vodećih umjetnika 20. stoljeća, Marca Chaggala. Također, pažnju je privukao atraktivni multimedijalni način prikazivanja Legende o Picokima, a u glazbenom dijelu nastupili su učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Noć muzeja

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 1. Februar 2019

čitam...