12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zdravi, aktivni i online

FOTO/VIDEO Osnovnoškolci smišljali priče i snimali filmove o zdravoj prehrani i kretanju, Sonja Vuljak: Djeca traže sve više voća za užinu
F

Župan Darko Koren je kazao kako je važno da svi zajedno doprinesemo većoj kvaliteti zdravlja naših građana, a najbolji način liječenja bolesti je njihova prevencija

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave danas je održana završna konferencija projekta „Zdravi, aktivni i online“.

Projekt se provodio 18 mjeseci, odnosno započeo je 25. svibnja 2022. godine i traje do 25. studenoga 2023.

U projektu je sudjelovalo 467 učenika trećih razreda i 436 učenika petih razreda svih osnovnih škola kojima je osnivač Županija, a koji su osmislili kratke priče na temu zdrave prehrane i kretanja te video uratke. Održane su dvije edukativne tribine na temu zdrave prehrane i kretanja s ciljem informiranja građana o projektu, kao i materijali vidljivost projekta.

Foto: kckzz.hr

Župan Darko Koren je kazao kako je važno da svi zajedno doprinesemo većoj kvaliteti zdravlja naših građana, a najbolji način liječenja bolesti je njihova prevencija.

– Osnova preventivnih aktivnosti je edukacija, i to od najmlađe dobi, što smo uklopili u ovaj projekt i hvala svima koji su u njemu sudjelovali i dali svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Cilj je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti, s naglaskom na promicanje zdravih navika učenika osnovnih škola vezanih uz zdravu prehranu i važnost kretanja, a sve su aktivnosti osmišljene na moderan i inovativan način. Sigurno smo kako će projekt doprinijeti boljoj kvaliteti života školske djece, a ovo je još jedan pokazatelj koliko ulažemo u sektor obrazovanja i koliko nam je on u fokusu interesa i aktivnosti – rekao je župan.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla kazala je kako je projekt inovativan i kreativan te kako je omogućio djeci da promišljaju o važnost zdrave prehrane, kretanju i ostalim zdravim navikama. Procijenili su kako su treći i peti razredi osnovnih škola idealna ciljana skupina projekta te kako ih se može potaknuti na pozitivne promjene, a osim video uradaka i izrade brošure, održane su i tribine i druženja.

Foto: kckzz.hr

Pomoćnica ravnateljice PORA-e Senada Ranilović dodala je kako su stručnu i tehničku pomoć pružili u sklopu programa UZ PORU PO POTPORU, a ovo je jedan od 200-tinjak projekata u posljednjih pet godina.

Uime predstavnika škola obratila se ravnateljica Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec Sonja Vuljak koja je pohvalila projekt i zahvalila svima koji su sudjelovali, dodavši kako su djeca oduševljena što su mogla dati svoj kreativni doprinos i naučiti nešto o zdravim navikama. Također je istaknula važnost skretanja pažnje na pravilnu prehranu, što se vidi po tome da djeca traže više voća za užinu, kao i kretanja, a naučene informacije mogu se podijeliti i u svojim obiteljima.

Spomenimo da je projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, projektni partner je Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×