19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
113 djela

FOTO/VIDEO Otvorena vrata velike izložbe naive u utvrdi Stari grad, prekrasni prizori domaćih umjetnika
F

Prelijepim govorom i pjesmom izložbu je najavila književnica Božica Jelušić, a službeno ju je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči. 

Ne propustite

U prekrasnom đurđevačkom Muzeju danas je otvorena izložba naive pod imenom Odbljesci izvorne umjetnosti. Novi je to veliki izložbeni projekt Grada Đurđevca i Muzeja Grada Đurđevca.

Na izložbi je prikazano čak 113 djela od ukupno 34 autora naivnog likovnog izričaja. Djela izdvojena iz zbirke fundusa muzeja upotpunjena su djelima iz privatnih zbirki i kolekcija, te Galerije Batinske – stavljajući umjetnike podravskog areala na jedno mjesto. Mjesto je to susreta velikih umjetnika čija djela nalazimo u svjetskim muzejima i galerijama, ali i onih koji su ostali vrijedno stvarati u svojoj maloj lokalnoj zajednici.

Prelijepim govorom i pjesmom izložbu je najavila književnica Božica Jelušić, a službeno ju je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Nema primjerenijegprostora za ovakvu izložbu. Nije ni slučano da je ova izložba upriličena baš u ovo vrijeme. Naime, Hrvatska se priprema za presjedanje EU doći će 20 tisuća ljudi i dvije tisuće novinara i želimo iskoristiti priliku da prezentiramo nešto svoje, nešto što je poteklo od nas, iz Podravine, od podravskih umjetnika. Dobro je putovati po svijetu, širiti vidike, imali smo ovdje izložbe raznih umjetika, ali kad dolazi netko sa strane želimo pokazati nešto svoje, da se i mi imamo s čime pohvaliti i da imamo što pokazati. Jako se puno može učiti iz ovih djela, svatko se može pronaći u njima – rekao je gradonačelnik Janči i otvorio izložbu.

Izložba je revijalnog karaktera, s obzirom na djela koja ocrtavaju hrvatsku umjetnost građenu na temeljima izvornosti. Izložba će biti otvorena da 31. ožujka 2020. godine.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/1273049252883706/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×