5.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
unatoč lošem vremenu

FOTO/VIDEO Otvoreni 23. Dani travnjaka, brojni posjetitelji razgledaju ponudu više od stotinu izlagača, Bačani najperspektivniji mladi proizvođač
F

Na manifestaciji ima više od 100 izvođača, a posjetiti ju možete danas i sutra.

Ne propustite

Unatoč lošem vremenu na koprivničkom sajmištu otvoreni su 23. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije. Radi se o tradicionalnoj manifestaciji koja promiče poljoprivrednu proizvodnju, kao značajnu gospodarsku granu naše županije, ruralni razvoj i turizam.

Dani travnjaka su prepoznatljiva manifestacija koja u Koprivnicu privlači poljoprivredne proizvođače, hobiste, ali i brojne posjetitelje. Ova manifestacija je prilika da se prikažu rezultati rada i nagrade najuspješniji proizvođači Podravine i Prigorja.

Na otvorenje je stigao župan Darko Koren sa svojim zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem, bio je tu i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, saborski zastupnik Damir Felak, saborske zastupnice Sunčana Glavak i Marijana Balić, zatim Verica Rupčić te državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak kojem je pripala čast otvoriti Dane travnjaka.

– Čestitke svima na organizaciji najveće županijske manifestacije poljoprivredi. Ovo je jedna od vodećih poljoprivrednih županija, čak 23 posto isporučitelja mlijeka dolaze iz ove županije. Najnoviji rezultati u provedbi mjera ruralnog razvoja svjedoče da imate kvalitetne i stručne institucije – rekao je Tugomir Majdak i poželio dobre rezultate svim poljoprivrednicima.

Foto: Tihana Grašić

Manifestaciju je otvorio i zamjenik župana Darko Sobota, a podijeljene su i brojne nagrade.

– Dobrodošli na 23. Dane travnjaka Koprivničko-križevačke županije. Danas je ovdje 110 izlagača, vjerujem da je to zbog ovog lošeg vremena. Izdvojio bih tradicionalni Bambino kup. Jedno veselje, jedna mladost koja nas svake godine razveseli. Hvala Konjičkom klubu Koprivnica na velikom trudu posljednjih 10 dana. Hvala i izlagačima i svima koji su na neki način doprinijeli ovogodišnjim Danima travnjaka – kazao je Darko Sobota izrazio žaljenje što na otvorenju nema predstavnika Grada Koprivnice s kojim imaju dobru suradnju.

Najbolji proizvođači kravljeg mlijeka su županiji su Damir Markešić, Ivica Mikulinjak i Antonio Panić. Nagradu za najbolje proizvođače kozjeg mlijeka dobili su Davor Korošec, Suzana Oblaković i Dubravko Vajdić.

Najbolji proizvođači silaže su Franjo Fuček, Milan Runjić i Miroslav Hubzin te Slobodan Grubačević.

U standardnoj laktaciji od 305 dana najveću proizvodnju mlijeka na području Koprivničko-križevačke županije ostvarili su Ivan Imbrišić i Zlatko Panić.

Najperspektivniji mladi proizvođač je 25-godišnji Dean Bačani.

Foto: Tihana Grašić

– Bavimo se proizvodnjom mlijeka, imamo krave i ovce. Uz to studiram stočarstvo u Mariboru, odlučio sam se time baviti još od malih nogu, volim krave, to mi je od malena neka strast, usađena ljubav. Imamo 25 krava, oko 30 hektara zemlje, planiramo povećati proizvodnju do 30 muznih krava, možda bi i povukli neka sredstva iz EU fondova. Od poljoprivrede se može živjeti, vidim se u toj proizvodnji – rekao je mladi Dean Bačani.

Na Danima travnjaka održat će se i utrka u preponskom jahanju, natjecanje u ručnoj košnju te tradicionalni prikaz ručne košnje, rastepanja, okretanja i sušenja sijena.

Na manifestaciji ima više od 100 izvođača, a posjetiti ju možete danas i sutra.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/348172622720443/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×