podravinoteka

FOTO/VIDEO Otvoreni još jedni Dani voća, OPG Lasić među 51 izlagačem ponio titulu najljepšeg štanda

Svake godine biraju se tri najljepša štanda na Danima voća. Ove godine prvo mjesto odnio je OPG Lasić, drugi je bio OPG Matica i treći OPG Kosec.

11:52h
0

U Đurđevcu su danas otvoreni 22. Dani voća Koprivničko-križevačke županije. Čast otvoriti manifestaciju na kojoj je 51 izlagač imao je dožupan Ratimir Ljubić, dok je Željko Lacković bio prisutan ispred Grada Đurđevca. Dožupan Ljubić kazao je kako su unatoč situaciji s koronavirusom pronašli način da se Dani voća održe. Značaj same manifestacije je velik.

– Poticanje domaće proizvodnje naših OPG-ova je vrlo bitno, a Županija to podržava na mnoge načine. Potenciramo domaću proizvodnju i isto tako gledamo da se štiti domaći proizvod, a da djeca u školama dobe kvalitetan i dobar zdravi obrok. Hvala svim izlagačima što su došli prezentirati svoje proizvode, želim im uspjeh u daljnjem radu – rekao je Ljubić.

Svake godine biraju se tri najljepša štanda na Danima voća. Ove godine prvo mjesto odnio je OPG Lasić, drugi je bio OPG Matica i treći OPG Kosec.

– Ova tradicija traje 22 godine i ovaj jedan dan u godini svih OPG-ovi s područja dolaze ovdje izložiti svoje proizvode. Grad Đurđevac kontinuirano pomaže OPG-ove koji su prijavljeni na području Grada. Mjere su razne, od ekološkog uzgoja, uzgoja ljekovitog bilja, itd. – riječi su predsjednika Gradskog vijeća grada Đurđevca Željka Lackovića.

Foto: Jurica Karan
Pobjednički štand OPG Lasić // Foto: Jurica Karan

Grad Đurđevac je ovom prilikom prezentirao sve poznatiji projekt Podravinoteke te je svečano podijelio bespovratne potpore tridesetak OPG-ovaca Grada Đurđevca koji su ostvarili potporu. Grad je za tu namjenu iz proračuna izdvojio 170 tisuća kuna. Za dodjelu oznake Kvaliteta Podravine proizvođači su se mogli prijaviti i na današnjim Danima voća.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su Dječji vrtić Maslačak, KUD Petar Preradović, ŽSV Đurđevčice, ŽSV Katarene i GS Gorbonuk, a posjetitelji su osladili nepce kroz u prigodnu gastro ponudu voćnih slastica, rakije i gableca.

Stigao je i županijski pročelnik Marijan Štimac, kao i tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać. Pristuna je bila i Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.

Počeli su još jedni Dani voća u Đurđevcu! 🍊🍎🍏🍐

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 17. Oktober 2020

čitam...