posjet bedemima

FOTO/VIDEO Plenković posjetio Renesansni festival i obećao brzu cestu: Ministarstvo i HC radit će maksimalno da se taj projekt realizira

Razgovarali su i o pitanjima koja se odnose na obrazovni sustav, na investicije u škole, u sportske dvorane, a i o pitanju gospodarenja otpadom. 

18:35h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stigao je u Koprivnicu.

Plenković se u Koprivnici nalazi od popodnevnih sati u kojima je obišao mnoge političare, kao i Upravu prehrambenog giganta Podravke na čelu s Marinom Pucarom. Hrvatski premijer sastao se i s županom Korenom, dožupanima Ljubićem i Sobotom, te gradonačelnikom Jakšićem i njegovim suradnicima.

Premijer se obratio javnosti i izrazio zadovoljstvo što je danas u Koprivnici na Renesansnom festivalu, 14. po redu. Također, istaknuo je kako je ovaj festival važan za turističku ponudu županije, ali i cijele SZ Hrvatske.

– Bili smo i u Podravci, čuli smo o jako dobrim rezultatima od Uprave i u pogledu dobiti i u pogledu zapošljavanja, to je sigurno ohrabrujuće za građane Koprivnice, građane ove i Varaždinske županije. Također, sastanak sa županom i gradonačelnikom omogućio nam je da steknemo dobar uvid u razvojne prioritete. Naravno, najvažnija je cestovna infrastruktura, da se povežu Križevci i Koprivnica pri čemu će i nadležno ministarstvo i Hrvatske ceste raditi maksimalne napore, ne samo da se pripremi projektna dokumentacija, već da se taj projekt realizira i da tu cijelu žilu kucavicu za Podravinu učinimo korisnijom za sve županije u ovom dijelu Hrvatske – rekao je Plenković na koprivničkim bedemima.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Razgovarali su i o pitanjima koja se odnose na obrazovni sustav, na investicije u škole, u sportske dvorane, a i o pitanju gospodarenja otpadom.

– Piškornica je jedna tema koja je dugi niz godina na dnevnom redu županije. Veselimo se da će Koprivnica biti domaćin idućeg susreta Vlade RH, župana i predsjednika udruga gradova, udruga općina u prosincu ove godine – izjavio je Plenković.

Njegov posjet završio je posjetom koprivničkim renesansnim bedemima i Renesansnom festivalu, obišao je

U njegovoj pratnji predsjednika Vlade RH bili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar turizma Gari Cappelli te ministar gospodarstva, poduzetništva i
obrta Darko Horvat.

Premijer Plenković stigao je na Renesansni festival

Gepostet von Epodravina.hr am Donnerstag, 22. August 2019

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW