šteta 100 tisuća kuna

FOTO/VIDEO Podignuta optužnica protiv muškarca zbog požara u Gotalovu u kojem su izgorjele životinje, sijeno, prikolica i krovište

Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Koprivnica i lokalnih DVD-a. Materijalna šteta cijeni se na oko 104.000 kuna. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

08:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 3. lipnja podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv 41-godišnjeg muškarca zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Pojednostavljeno, muškarca se tereti da je 27. veljače u Gotalovu nakon paljenja veće količine biljnog otpada zagrnuo pepeo i žar sa zgarišta zemljom i ostavio tinjajuće čestice pepela i žara bez nadzora, pa je vjetar raznio tinjajuće čestice sa zgarišta na obližnji sjenik, zbog čega je došlo je do zapaljenja sijena i izbijanja požara koji se proširio na krovište staje i sjenik susjednog imanja i na susjednu kuću.

U požaru su izgorjele bale slame i sijena, prikolica, i drugi predmeti te u svinjcu uginule tri svinje. Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Koprivnica i lokalnih DVD-a. Materijalna šteta cijeni se na oko 104.000 kuna. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Gori u Gotalovu

Gori u Gotalovu! Požar zahvatio štale sa životinjama!https://epodravina.hr/video-novi-pozar-gori-stala-u-gotalovu-vatrogasci-se-bore-svim-snagama-protiv-vatrene-stihije/

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 1. März 2019

čitam...