- Oglas -

Utakmica s Danskom sve je bliže, tenzije rastu, koncentracija naših reprezentativaca je na vrhuncu, svi su napeti kao strune. Naravno, dečki u Rusiji moraju naći i neku metodu opuštanja pa tako bace partiju karata, neki vole stolni tenis ili pak PlayStation, no kapetan Modrić je i u tome poseban – potegnuo je čak do Repaškog mosta na ribičiju!

To pomisli svatko tko baci pogled na obalu Drave kada se sa svojim štapom na njoj nađe Andrej Ivančan, 16-godišnjak iz Repaša, koji upravo nevjerojatno nalikuje Luki Modriću. Dokaz za to dobio je još prije četiri godine kada je između 300-tinjak djece odabran da glumi mladog Modrića u spotu za tadašnje Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– Ne sjećam se tko mi je bio prvi rekao da izgledam kao Modrić, ali to je bilo davno jer sam imao dulju kosu još od trećeg razreda osnovne škole, još je tada to počelo. Snimanje spota bilo je kada sam imao 12 godina, moja sestra vidjela je objavu na Facebooku i prijavila me. Snimali smo u Zagrebu, bilo nas je trojica koji smo glumili Modrića i trojica koji su glumili Darija Srnu. Bilo je jako uzbudljivo, nije me uopće bilo strah kamera. To je veliki događaj koji mi je definitivno obilježio život – kaže Andrej.

- Oglas -
Andrej Ivančan
Andrej Ivančan, Modrić iz Repaša // Foto: Ivan Brkić

Dobio je priliku i upoznati svog idola, kao i cijelu tadašnju hrvatsku reprezentaciju, a i njih je oduševila sličnost između Andreja i Luke, iako je tada Luka imao nešto kraću kosu.

– Eduardo je odmah primijetio sličnost, bilo mu je to jako zabavno. Modriću je isto bilo fora, rekao mi je da si nismo baš isti jer se ošišao – prisjeća se Andrej.

Kada se nakon toga vratio u školu, postao je pravi celebrity, svi su se sjatili oko njega, bio je prava atrakcija.

– Htjeli su se fotkati sa mnom, čak i autograme! I opet, kada sam došao u srednju školu gdje me ne poznaju, krenuli su komentari i prepoznavanje. Zna toga biti i na ulici, “Gle, ide Modrić!”, i slični komentari. OK mi je to, nije bilo neugodnosti – jednostavan je naš Andrej.

Andrej Ivančan
Kada ga vidite na terenu, sličnost je nevjerojatna // Foto: Ivan Brkić

Kada uđete u kuću njegove obitelji, prvo što ugledate na ulazu je – Modrić! Točnije, kartonski lik Modrića koji stoji u hodniku, pokraj police na kojoj je lopta koju mu je potpisao njegov uzor i fotografija s posjete reprezentaciji u Osijeku. Andrej ima i potpisani dres, no on ima posebno mjesto, u njemu nema igranja nogometa.

Naravno, kakav bi to bio repaški Modrić da i sam ne obožava loptu. Trenutno igra za Mladost iz Molvi, a iako ne pokriva poziciju svog uzora na terenu, pokušava elemente njegove igre ubaciti u svoju.

– Više sam obrambeni, igram stopera. Nekad me trener zna staviti u vezu, ali sam više defenzivac. Modrić mi je super ne samo zato što nas svi povezuju, nego je odličan igrač, osjeti se dok ne igra. On osjeća gdje je netko na terenu, otvara igru, već zna kuda netko trči kada mu je još iza leđa. Pokušavam primijeniti nešto od toga i u svojoj igri – pojašnjava nam Andrej.

Andrej pohađa Srednju školu u Koprivnici, smjer fizioterapeut, a i sam zna da i nogometna reprezentacija treba dobrog fizioterapeuta.

Andrej Ivančan
Foto: Ivan Brkić

– Htio bih se zaposliti u svojoj struci. Velika mi je želja biti fizioterapeut u nekom klubu, možda i u reprezentaciji – otkrio nam je.

Na poglede i pozornost već je odavno navikao pa mu nije bilo neobično što je dolaskom na praksu u bolnici odmah oko sebe okupio znatiželjnike.

– Ljudima je bilo čudno što vide Modrića na praksi, jedan fizioterapeut se čak sa mnom fotografirao pa se hvalio time što ima mene na praksi – uz smijeh će Andrej.

Ne propušta niti jednu utakmicu Svjetskog prvenstva, a posebno pomno prati našu reprezentaciju, za koju ima velike nade, ali je ipak oprezan u prognozama.

Andrej Ivančan
Ribolov mu je veliki hobi // Foto: Ivan Brkić

– Dansku bi mogli proći bez problema, a dalje bi moglo biti teško kada dođu jače reprezentacije, ne znam možemo li se uspoređivati s Brazilom, Španjolskom i drugim favoritima – mudro će Andrej.

U svakom slučaju, ako prelazite Repaški most i vidite Luku Modrića kako blinkerom čeka idući ulov, sjetite se da ipak nije pobjegao iz reprezentativnog kampa do Podravine. No tko zna, možda će nakon prvenstva skoknuti ovdje da sa svojim dvojnikom izvuče kojeg patuljana.

Andrej Ivančan
Foto: Ivan Brkić
Andrej Ivančan
Foto: Ivan Brkić
Andrej Ivančan
Foto: Ivan Brkić
Andrej Ivančan
Foto: Ivan Brkić
Andrej Ivančan
Foto: Ivan Brkić
Andrej Ivančan
Foto: Ivan Brkić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime