25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Martinje

FOTO/VIDEO Priprema se 16. Velika martinjska špelancija, brojni vinari ponudit će svoja najbolja vina, a bit će i dobre zabave
F

Svim prisutnima obratio se i Velimir Briški, potpredsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije

Ne propustite

U vinariji Kostanjevec predstavljen je program za 16. Velike martinjske špelancije županijskog Martinja.

Ove godine ponovno će se održati u Koprivnici, 4. 11. u Wedding Resortu Avalon u Crnoj gori u Koprivnici, a sudjelovat će 14 udruga vinara s područja naše županije i 16 vinara i vinarija Coner iz susjedne Bjelovarsko-Bilogorske županije.

Manifestacija ima humanitarni karakter i sav novac će se uplatiti Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije.

– Podsjeti ću da smo prošle godine skupili nešto više od 16 tisuća kuna, nije da smo riješili sve probleme Udruge, ali na jedan način smo im pomogli. Donacije će biti, reći ću simboličnih deset eura i u tom iznosu uračunata je čaša i degustacija vina – rekla je Kristina Sočev, zamjenica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Ivan Balija

Svim prisutnima obratio se i Velimir Briški, potpredsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije.

– Odazvali su se u maksimalnom broju, samo jedna udruga nije se odazvala, ali ona ima razlog jer istovremeno imaju svoju sličnu špelanciju koja se tradicionalno organizira u Virju. Ostale udruge su se zadovoljstvom prijavile i one koje prošle godine nisu bile, sada jesu. Budete imali prilike s vlastitim nepcima posvjedočiti da smo svake godine sve bolji i bolji te da se trudimo biti u rangu s našim vinarima koji su dokazano dobri, odnosno jako dobri – rekao je potpredsjednik Briški.

Velimir Briški//Foto: Ivan Balija

Miroslav Mačković, predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, zahvalio je na uključivanju u manifestaciju.

Zatim se obratio i Goran Kostanjevec, predsjednik županijske Zajednice udruga vinara, vinogradara i voćara te vinar i vlasnik jedne od najvećih vinarija s područja Koprivničko-križevačke županije.

– Drago mi je da smo se okupili u našoj vinariji da vidite kako izgleda i koliko je ljubavi, truda i vremena uloženo da bi napravili ovakvu vinariju i da bi proizveli ova vina. Mi svi vinari iz područja naše županije dokazujemo da su vina iz naših kraja ukorak svim ostalim vinima u Hrvatskoj, regiji i šire. Dobivamo međunarodne nagrade, vrlo dobre rezultate imamo na ocjenjivanju vina i na to smo jako ponosni – govori.

Goran Kostanjevec//Foto: Ivan Balija

Ove godine parter je i Bjelovarsko-Bilogorska županija i Nova regionalna turistička zajednica, a medijima se obratio gospodin Galić koji se zahvalio na pozivu za sudjelovanje.

– Kada smo čuli za ovaj humanitarni karakter nismo mogli da se ne odazovemo jer pokušavamo i tamo biti na lokalnoj razini humanitarci, pa zašto ne bismo i to malo prošili  – kaže.

GFoto: Ivan Balija

Gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić zahvalio se Turističkoj zajednici Koprivničko-križevačke županiji i Županiji što ova tradicija ide već 16. godinu.

– Već je nekoliko puta spomenuto kako u Podravini i Prigorju svi imaju vinograde ili gorice, a ono što me jako veseli da unazad nekoliko godina ili zadnje desetljeće, imamo jedan veliki fini iskorak s našim vinarijama gdje pokazujemo da se u Podravini mogu raditi izvrsna vina i da se mogu zapakirati u proizvod zanimljiv većem tržištu. Posebno nam je drago čuti da su naši vinari prepoznali sve napore koje smo zajedno s njim radili da dođemo do tog nivoa. Mislim da smo puno velikih koraka napravili i da imamo potencijal da s našim vinarijama i prepoznavanjem Podravine kao vinarske destinacije možemo dostići Međimursku županiju koja je još ponešto iznad nas – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Mišel Jakšić//Foto: Ivan Balija

Nakon gradonačelnika, mikrofon je preuzeo i župan Darko Koren.

– Ova manifestacija je tradicionalna, humanitarna i odvijat će se u sklopu proslave Dana grada koji je baš taj dan. Naša županijska turistička zajednica jedna je od rijetkih koja provodi svoje vlastite programe, osim ove Martinjske Špelancije i programa Pisanica od srca po kojom smo najpoznatiji. U posljednje vrijeme usmjereni smo i fokusirani na neke druge potpore, programe i na sve ono što smo procijenili da doprinosi turističkoj djelatnosti u prostoru gdje ta djelatnost i nije razvijena – ističe župan Koren.

Darko Koren//Foto: Ivan Balija

Programom je predviđen izbor Velikog meštra martinjskog ceremonijala, degustacija vina, a bit će i fine hrane i pića iz ponude Obrta Stari zanati.

Za dobru atmosferu pobrinut će se Tamburaški sastav Dangube koji će sve prisutne dobro i rasplesati, ali tu je i KUD Gruntovec koji će sve prisutne nasmijati.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Križevcima

Biciklom uzeo prednost traktoristi pa završio u bolnici, kaznu će na kraju dobiti i vozač traktora

Još jedna nesreća dogodila se jučer, ova u 15.28 u Križevcima u Koprivničkoj ulici. Kako doznajemo u policiji, 54-godišnjak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×