8.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PIONIRI SEOSKOG TURIZMA

FOTO/VIDEO Raj na zemlji Karlovčana sve privlačniji turistima: Proširili smo smještajne kapacitete, osmislili turistički vlakić, a nudimo kajake i glisere za ture po Dravi
F

Bilo bi dobro kad bi bilo što više potpora za ulaganja u ovakve krajeve kao što je Brodić. To je idealno mjesto za turiste i puno više gospodarstava okrenulo bi se turizmu da država to potiče, ističe Neven Karlovčan

Ne propustite

Obitelj Karlovčan iz Đurđevca svoje rodno imanje u Brodiću, naselju na području općine Ferdinandovac, već 17 godina koristi u turističke svrhe.

Sve je krenulo uređenjem etnokuće, a kako je Brodić za brojne izletnike i turiste pravi raj na zemlji, Karlovčanovi, koji su zapravo svojevrsni “pioniri” seoskog turizma u našoj županiji, stalno obogaćuju svoju ponudu.

Tako na svom imanju na najbolji način dočaravaju tradicijski stil života, kao i običaje i stare zanate, a dodatni mamac za goste je i blizina rijeke Drave.

– Nakon što smo se preselili u Đurđevac, sve nas je “vuklo” u Brodić pa smo došli na ideju da to imanje iskoristimo za dodatni posao. Zahvaljujući tome i dalje većinu vremena provodimo u Brodiću, a s našim etnokućama postali smo jedna od najprepoznatljivijih turističkih destinacija u Podravini – priča nam Neven Karlovčan.

Foto: Đuro Grčić

Od prošle godine u ponudi imaju i smještajne kapacitete. Nedalko od imanja kupili su jednu staru kuću i u njoj uredili apartman pa trenutno u ponudi imaju i osam ležajeva.

– Sve više naših gostiju pokazuje želju za višednevnim boravkom u Brodiću pa smo se odlučili na novi iskorak s uređenjem smještajnih kapaciteta. Kroz 17 godina uvjerili smo se da Brodić ima ogroman turistički potencijal zbog prirodne idile i mirnog života pa smo uvjereni da će posao ići dobro i sa smještajnim kapacitetima. Uredili smo i kupaonice, što je također od velike važnosti – kaže Karlovčan.

I blizinu rijeke Drave Karlovčanovi odlično koriste u obogaćivanju ponude. Imaju svoj brod kojim nude ture po Dravi, kao i kajake, a sad su nabavili i dva glisera za izletnike željne brže vožnje.

– Imamo puno ideja i stalno radimo na novim sadržajima. U blizini našeg imanja je i općinska skela pa je gostima na raspolaganju i vožnja na njoj. Novost u ponudi je i svojevrsni turistički vlakić s kojim gosti od našeg imanja mogu doći do Drave, a kao lokomotivu koristimo stari traktor iz 1964. godine, što je sigurno i dodatna atrakcija. Ono što nas posebno veseli je činjenica da nakon dvije lošije godine zbog pandemije, ima sve više upita za posjet našem imanju pa se nadamo da ćemo vrlo brzo po broju posjeta prestići predpandemijske godine – kaže Neven Karlovčan.

Foto: Đuro Grčić

Obitelj Karlovčan nabavila je i dreša star čak 102 godine. Dreš je godinama čuvan u Novom Virju i jedan je od rijetkih na području naše županije, a još je uvijek i u funkciji. Uređuju se i tradicijske kuće od slame, a atrakcija je i velika bačva koja može poslužiti kao smještajni kapacitet, jer unutra postavljen krevet.

– Stalno se trudimo obogatiti ponudu kojom ćemo dočarati tradicijski stil života – kaže Karlovčan.

Zahvaljujući Karlovčanovima, Brodić je postao prepoznatljiv na turističkoj karti, ali i maleno selo na samoj granici s Mađarskom je živnulo. Sad je sve više onih koji žele imati imanje u Brodiću, ali i skrasiti se u prirodnoj idili koja je idealan kutak za opuštanje.

– Bilo bi dobro kad bi bilo što više potpora za ulaganja u ovakve krajeve. To je idealno mjesto za turiste i puno više gospodarstava okrenulo bi se turizmu da država to potiče. Nadamo se da će oni koji su na vlasti to shvatiti i dati prednost onima koji namjeravaju ulagati u ruralna područja, jer to je ključ i za oživljavanje sela i poboljšanje demografske slike u manjim sredinama – zaključio je Neven Karlovčan.

Foto: Đuro Grčić
Foto: Đuro Grčić
Foto: Đuro Grčić
Foto: Đuro Grčić
Foto: Đuro Grčić
Foto: Đuro Grčić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zanimljiv program

Otkrijte tajnoviti svijet inteligencije na Danima otvorenih vrata i Festivalu znanosti Sveučilišta Sjever

Kraj travnja na Sveučilištu Sjever obilježit će znanstveni, inspirativni i zanimljivi programi. Ovogodišnji Festival znanosti koji se u oba Sveučilišna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×