18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
HIT NA TRŽIŠTU

FOTO/VIDEO Sapuni od kozjeg mlijeka atrakcija na Renesansnom festivalu: Posebno smo se pripremili
F

Ono što se još poklopilo je bila ideja o sapunu.

Ne propustite

Art in soap je već poznati, možemo tako reći, brend našeg kraja. Naime, obitelj Korošec iz Đelekovca proizvodi sapune od kozjeg mlijeka za koje se čuje diljem Lijepe Naše, ali i van nje. Ove su godine prvi put i na Renesansnom festivalu, a s nama su podijelili što sve nude.

– Ostali proizvođači koji koriste kozje mlijeko, koriste ekstrakt ili pak neki drugi oblik. Mi koristimo baš naše svježe mlijeko s naše farme. Proizvodi su u potpunosti prirodni jer su baš svi sastojci prirodnog porijekla, a kozmetika je kratkog roka trajanja baš zato što ne sadrži nikakvih konzervansa u sebi – rekla je Ivana Korošec koja je zajedno u posao ušla sa svojim suprugom, a pomažu im i njihova djeca koja u poslu uživaju.

OPG postoji od 2003. godine, a s kozarstvom su se počeli baviti 2005. godine.

– Tijekom tog vremena su nas prijatelji i znanci poticali da mlijeku damo dodanu vrijednost. Razmišljali smo jedno vrijeme. Htjeli smo proizvoditi sir i krenuli smo u edukacije, no nekako nam se činilo da je to prekompleksno jer je riječ o prehrambenim proizvodima, a oni se tiču zakonodavstva – naglasila je.

Ono što se još poklopilo je bila ideja o sapunu.

– Moj suprug je zapravo postavio pitanje zašto ne bi napravili sapun kakav je njegova baka radila. Sapun se tada kuhao doma od svinjske masti koja je bila tad prisutna u svakom seoskom domaćinstvu. Tada se tako kuhao sapun i to je bio prirodan sapun. Ako ga netko danas ima u nekakvoj svojoj ladici, posjeduje vrhunski sapun. Jer sapun je kao sir i vino – zaključila je Ivana.

Za Renesansni festival pripremili su posebne proizvode o čemu više pogledajte u videu. Ivana naglašava kako su se posebno pripremili za prezentaciju na ovogodišnjem festivalu.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/395917307727078/?t=0

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×