državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju

FOTO/VIDEO Smotra i lijepo vrijeme na trg privukli mnoštvo građana, Marijan Grahovec i Marija Derežić iz Strukovne škole Đurđevac: Volimo kuhati i time se želimo baviti

12:27h
0
Smotra učenika
Marijan Grahovec i Marija Derežić //Foto: Ivan Brkić

Koprivnica je danas bila domaćin državne smotre učenika s teškoćama u razvoju, koju ove godine organiziraju Obrtnička škola Koprivnica i Agencija za strukovno obrazovanje. Održava se već 17 godina.


Tako su se svojim radovima na koprivničkom trgu predstavili učenici i mentori iz čak 28 škola, s više od 100 sudionika.

Jedni od njih su učenici iz Strukovne škole u Đurđevcu koju su predstavljali Marijan Grahovec i Marija Derežić, učenici drugog razreda, smjer pomoćni kuhar i slastičar.

– Pripremili smo razne kolače, oblatne, muffine i kuglice od čokolade. Sviđa nam se ovo naše zanimanje, volimo pripremati kolače i kuhati – kazali su nam Marijan i Marija.

Smotra učenika
Foto: Ivan Brkić

Marijan bi jednog dana volio raditi u restoranu, a Marija u slastičarnici. Pa im onda na tom putu držimo i palčeve, da svoje snove i ostvare!

Prije samog otvorenja, Zlatko Martić, ravnatelj koprivničke Obrtničke škole, u svojem je govoru istaknuo da su ovi učenici, koji su se predstavili svojim radovima, dobri duhovi svake škole.

Smotra učenika
Zlatko Martić //Foto: Ivan Brkić

– Učenici su to koji svojom komunikacijom i srcem donose radost u sve  naše škole, a nas, njihove profesore i mentore tjeraju da budemo sve bolji i da se stalno usavršavamo – kazao je ravnatelj Martić.

Tom je prilikom Sandra Jukić, stručna savjetnica Ministarstva znanosti i obrazovanja naglasila je važnost jednog ovakvog događanja.

– Sve smo više svjesni kako je vaše sudjelovanje na smotri izuzetno važan faktor informiranje javnosti, posebice lokalnih zajednica i poslodavaca, o profesionalnim i socijalnim kompetencijama učenika s teškoćama u razvoju, u strukovnim zanimanjima – rekla je S. Jukić.

Prisutne je pozdravio i Siniša Markolin, predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje.

Također, ovu smotru su pohvalili i njezin značaj naglasili i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije.

Državna smotra učenika s teškoćama u razvoju

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 13. April 2018

 

 

 

čitam...