- Oglas -

Ogromna organizacija, tona opreme, mnoštvo ljudstva, snimatelji, fotoreporteri, pomoćno osoblje, policija, helikopter i na kraju spektakl – biciklistička elita na čelu s Talijanom Niccolom Bonifaziom, koji je prvi prošao kroz cilj na Zrinskom trgu! U nevjerojatnom fotofinišu drugi je bio njegov sunarodnjak Andrea Guardini, a treći Rumunj Eduard Michael Grosu! Tako je to izgledalo danas u Koprivnici!

Prva etapa spektakularne biciklističke utrke Tour of Croatia nakon 232 kilometra završila je na koprivničkom Zrinskom trgu, a mnoštvo građana na kiši je pod kišobranima dočekalo svjetsku sportsku elitu u centru grada.

Biciklisti su u 11 sati krenuli iz Osijeka i jurili do Podravine. Vremenske prilike dolaskom na naše područje nisu im išle na ruku, povremena kiša konstantno ih je ometala u vožnji.

- Oglas -
Tour of Croatia 2018
Foto: Mario Kos

Brojni građani ispunili su Zrinski trg kako bi uživo svjedočili velikom završnom sprintu i uzbudljivoj završnici, u čemu su ih pratili glasnim navijanjem i pravim sportskim ugođajem.

Dio etape u Koprivnici bio je iznimno uzbudljiv budući da su napravili dva kruga oko grada prolazeći Bjelovarskom i Varaždinskom cestom, jednom su prošli centrom grada pa nastavili u još jedan brzinski prolazak gradskim ulicama.

Tour of Croatia 2018
Čestitke Niccolu koji je odnio pobjedu // Foto: Mario Kos

U utrci su se natjecali i hrvatski biciklisti u tri različita tima, Deni Baniček, David Jabuka, Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković, Josip Rumac, Bruno Maltar, Viktor Potočki i Radoslav Rogina.

Tour of Croatia
Foto: Ivan Brkić

Na trgu se upravo dodjeljuju nagrade biciklistima.

Dio fantastične atmosfere s utrke pogledajte u našim videima i velikoj fotogaleriji.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/10156324270899173/

https://www.facebook.com/epodravina/videos/10156324272129173/

https://www.facebook.com/epodravina/videos/10156324313304173/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime