Ogromna organizacija, tona opreme, mnoštvo ljudstva, snimatelji, fotoreporteri, pomoćno osoblje, policija, helikopter i na kraju spektakl – biciklistička elita na čelu s Talijanom Niccolom Bonifaziom, koji je prvi prošao kroz cilj na Zrinskom trgu! U nevjerojatnom fotofinišu drugi je bio njegov sunarodnjak Andrea Guardini, a treći Rumunj Eduard Michael Grosu! Tako je to izgledalo danas u Koprivnici!

Prva etapa spektakularne biciklističke utrke Tour of Croatia nakon 232 kilometra završila je na koprivničkom Zrinskom trgu, a mnoštvo građana na kiši je pod kišobranima dočekalo svjetsku sportsku elitu u centru grada.

Biciklisti su u 11 sati krenuli iz Osijeka i jurili do Podravine. Vremenske prilike dolaskom na naše područje nisu im išle na ruku, povremena kiša konstantno ih je ometala u vožnji.

Tour of Croatia 2018
Foto: Mario Kos

Brojni građani ispunili su Zrinski trg kako bi uživo svjedočili velikom završnom sprintu i uzbudljivoj završnici, u čemu su ih pratili glasnim navijanjem i pravim sportskim ugođajem.

Dio etape u Koprivnici bio je iznimno uzbudljiv budući da su napravili dva kruga oko grada prolazeći Bjelovarskom i Varaždinskom cestom, jednom su prošli centrom grada pa nastavili u još jedan brzinski prolazak gradskim ulicama.

Tour of Croatia 2018
Čestitke Niccolu koji je odnio pobjedu // Foto: Mario Kos

U utrci su se natjecali i hrvatski biciklisti u tri različita tima, Deni Baniček, David Jabuka, Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković, Josip Rumac, Bruno Maltar, Viktor Potočki i Radoslav Rogina.

Tour of Croatia
Foto: Ivan Brkić

Na trgu se upravo dodjeljuju nagrade biciklistima.

Dio fantastične atmosfere s utrke pogledajte u našim videima i velikoj fotogaleriji.

Biciklisti stižu na cilj spektakularne etape

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 17. April 2018

Biciklisti stižu na cilj!

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 17. April 2018

Nicolo Bonifazio pobjednik je prve etape u Koprivnici!

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 17. April 2018