17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Priča o uspjehu

FOTO/VIDEO SPOT – Marisha studio: Kako sam od bloganja uspjela stvoriti uspješnu digitalnu agenciju
F

Ne propustite

Iako je danas vrlo popularna misao o napuštanju Hrvatske i traženju sreće izvan granica Lijepe naše, Marija je svojim upornim radom i trudom, te neprekidnim usavršavanjem, uspjela ono što voli raditi pretvoriti u uspješan posao i otvorila je digitalnu agenciju u Koprivnici – Marisha studio d.o.o.

Marisha studio u prostoru koprivničkog Inkubatora u Dravskoj ulici 17 posluje već pune tri godine. Marija se nakon završenog fakulteta odlučila na samozapošljavanje i pokretanje vlastite tvrtke koja će se baviti content i community managementom (stvaranjem sadržaja i vođenjem profila na društvenim mrežama) za brojne klijente s kojima je započela suradnje još tijekom studentskih dana. Dodatan poticaj pokretanju vlastitog posla Mariji je bila mogućnost koja postoji u Koprivnici, a to je stjecanja poslovnog prostora u koprivničkom Inkubatoru i pomoć koju je Mariji u prvim mjesecima poslovanja pružio tim Koprivničkog poduzetnika.

No kako je sve zapravo krenulo? Marija Barišić, magistra ekonomije – smjera menadžerske informatike još je za vrijeme studentskih dana prepoznala moć interneta i društvenih mreža. Za vrijeme studiranja, pokrenula je popularan online magazin onavoli.com i pripadajuću Facebook stranicu ONA gdje se u vrlo kratkom periodu pridružilo 5.000 ženskih članica s područja Koprivničko-križevačke županije.

VIZUALIZACIJA KROZ OKO FOTOOBJEKTIVA

“Već mi je tijekom studentskih dana bilo zanimljivo podijeliti iskustva s drugima o proizvodima koji su mi tada okupirali pažnju, a to su posebno bili preparativna i dekorativna kozmetika. Za to vrijeme, iz dana u dan upoznavala sam nove ljude, pa se tako pojavila i želja da predstavim i njihov rad drugima na internetu. Što sam više iskustva stjecala, to se sve više hobi pretvarao u dobar posao kojeg su mnoge tvrtke počele prepoznavati, a profesori su me podržavali u naumu pokretanja vlastite tvrtke. Blog sam tada željela podići na višu razinu, pa sam tako pokrenula i online magazin za žene – onavoli.com koji je brojio više od 30.000 pregleda. Tada mi se pojavila i potreba za daljnjim
učenjem u stvaranju web stranica, te analizom publike koja me čitala. Nakon nekoliko godina rada na vlastitim platformama, odlučila sam se specijalizirati za područje društvenih mreža i web stranica. Paralelno s cjelokupnom pričom, zbog ljubavi prema crtanju, malo po malo krenula sam i u fotografske vode.” Kako bi svojim klijentima isporučila visoko kvalitetni sadržaj, Marija je odlučila investirati u profesionalnu fotografsku opremu. Nakon nekog vremena, shvatila je da joj se fotografiranje uvuklo pod kožu, te da joj fotoaparat postaje najbolji prijatelj. Uvidjela je da
tako može unaprijediti svoje poslovanje, pa je u ponudu Marisha studia, osim spomenutog vođenja profila na društvenim mrežama, uvela i fotografiranje raznih događanja. U početku se radilo o manjim proslavama poput rođendana i krštenja, a sada uz svoj tim Marija samouvjereno odrađuje vjenčanja s preko stotinu uzvanika na raznim lokacijama, te isporučuje foto i video sadržaj s kojim su njezini klijenti iznimno zadovoljni.

Osim toga, za potrebe stvaranja atraktivnog sadržaja na društvenim mrežama, Marija snima brojne video sadržaje u kombinaciji s brojnim efektima, te stvara digitalne ilustracije kako bi klijentima isporučila mnoštvo kreativnih objava u obliku
infografika, gifova, boomeranga i slično.

MARISHA TEAM

Iako je u cijelo poslovanje krenula sama uz potporu svog supruga Vedrana i obitelji, sada u svom timu ima nekoliko ljudi. Prva i najvažnija – njezina desna ruka – Lidija, magistrica komunikologije, svakodnevno joj pomaže u stvaranju sadržaja i u terenskom radu, a nerijetko se u projekte uključi i nekoliko vanjskih partnera za potpunu realizaciju posla u punom sjaju! Koliko se cijelo poslovanje podiglo na novu razinu govori i činjenica da joj već sada budući mladenci šalju upite za vjenčanja za 2020. i 2021. godinu.

“Iako je važno biti dosljedan sebi i svom radu, tajna uspjeha je prema svima biti jednako pristupačan i profesionalan. Nebrojene su situacije u kojima smo fotografirale mladenku, a nekoliko mjeseci ili tjedana kasnije zvala bi nas njezina kuma ili prijateljica koja nas je angažirala za svoju djevojačku proslavu, vjenčanje ili krštenje. Usmena preporuka zaista vrijedi više od svih reklama zajedno! Osim što su mladenci zadovoljni, zadovoljne smo i mi jer nam je to pravi dokaz da smo odradile najbolji posao i da su svi bili oduševljeni našim pristupom i uslugom koju smo pružile.”

Jednako kao i prošle godine, Marisha studio će i ovog prosinca organizirati obiteljsko božićno fotografiranje u prostorijama koprivničkog Inkubatora.

“Prošle godine naše božićno obiteljsko fotografiranje pokazalo se kao pun pogodak. Zbog toga smo odlučile ove godine ponovno organizirati fotografiranje s time da ćemo ponovno pripremiti pravu božićnu scenografiju i ugođaj. Iako danas gotovo svi imaju pametne mobitele i većina događanja je zabilježena na njima, primijetila sam da ljudi i dalje žele imati profesionalne obiteljske portrete koji će im ukrašavati zidove njihovih domova i unijeti
toplinu, pogotovo u vrijeme božićnih blagdana.”

NIŠTA NIJE NEMOGUĆE

Marisha studio posluje u koprivničkom Inkubatoru na adresi Dravska 17, a uskoro se nada i ulasku u novi Inkubator kreativnih
industrija pored Sveučilišta Sjever.

“Novo okruženje dodatno će potaknuti našu kreativnu stranu, pa možemo očekivati još puno noviteta u radionici Marisha studia.”

Marija je dokazala da ništa nije nemoguće. Iako je potrebno mnogo strpljenja, odricanja, volje i ljubavi prema onome čime se bavite, ishod i osjećaj koji imate na kraju radnog dana koji nerijetko traje i više od 12 sati toga su zaista vrijedni.

Rad Marisha studia možete pronaći na Facebook i Instagram stranici, te na marishastudio.hr

#budimojaposlovnica – Slogan je i hashtag s kojim vas stručnjakinje u području digitalnog marketinga pozivaju da
zajedno s njima ostvarite svoj puni potencijal vašeg poslovanja online! –

Upoznajte rad Marisha studia u promotivnom videu i povjerite Marisha timu vašu prezentaciju na društvenim mrežama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Otišao bez pozdrava

JESTE LI GA VIDJELI U Podravini nestao mladić Luka, policija moli sve koji nešto znaju da odmah jave!

Mladić (20) nestao je još 18. svibnja i policija moli sve koji znaju bilo kakvu informaciju o njemu neka...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×