vinarija ređep

FOTO/VIDEO Sredstvima Europske unije spojit će se 600 klijeti đurđevačkog područja, Lacković: Lagano, ali sigurno, pozicioniramo se kao poželjna destinacija kontinentalnog dijela Hrvatske

Provođenjem projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste postići će se značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskih naselja Mičetinac i Čepelovac te će se osigurati infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti. Rekonstrukcija ceste pozitivno će utjecat i na razvoj turizma i povećanje smještajnih kapaciteta s obzirom da postoji preko 200 klijeti uz tu dionicu.

15:33h
0

U Grad Đurđevac je još u siječnju stigla službena odluka o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europske unije i to za građenje nerazvrstanih cesta. Grad Đurđevac je prijavio cestu koja će spajati Mičetinac i Čepelovac.

Danas je i svečano potpisan ugovor s izvođačem radova koji će obaviti projekt vrijedan sedam milijuna kuna, a obuhvaća dionicu dugu oko 9,6 kilometra, uz koju se nalazi preko 200 klijeti s vinogradima, šumama, voćnjacima i oranicama. Potpisivanje je upriličeno u Vinariji Ređep, čiji je vlasnik Marijanko Ređep, predsjednik Udruge vinogradara.

Mogle su se kušati domaće delicije, koje su se konzumirale uz svirku tamburaškog sastava Frontmeni, baš kako će biti i u turističkoj ponudi đurđevačkog kraja.

– Spojit ćemo 450 klijeti koje su direktno na trasi i još 150 klijeti po odvojcima, a 600 klijeti imat će pristup novoj cesti. Oni će imati i mogućnost priključka na električnu mrežu i vodu i to će biti preduvjeti za razvoj turizma i ugodan boravak u prirodi. Očekujemo solidarnost mjesnih vinogradara – kazao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Direktorica tvrtke Pedom asfalti, Ines Guštek, kojoj je posao povjeren izrazila je zadovoljstvo projektom i vlastitim sudjelovanjem u realizaciji. Operativni direktor tvrtke kazao je da je rok za izvođenje radova 180 dana, a tvrtka će se potruditi da sve bude gotovo i za 120 dana.

– Razvoj infrastrukture temelj je za razvoj turizma. Ovo je biser kontintentalnog dijela Hrvatske koji na obroncima Bilogore ‘skriva’ oko 2000 klijeti. Prije je bilo bitno da čovjek ima svoj mir, da svoje vrijeme može provoditi u okružju prirode, a to će biti temelj naše turističke ponude. Mi se lagano, ali sigurno pozicioniramo kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske. Izgradnja ove prometnice koja spaja 600 objekata je jedan od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma baziranog na kulturi  – istaknuo je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca i saborski zastupnik.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Isto tako, Lacković je kazao da će Grad na razne načine poticati ugostitelje i proizvođače da podižu i unaprjeđuju ponudu u Podravini, kako bi jednog dana ta ista Podravina postala vrhunskom u pogledu turizma.

Provođenjem projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste, postići će se značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskih naselja Mičetinac i Čepelovac te će se osigurati infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti. Rekonstrukcija ceste pozitivno će utjecat i na razvoj turizma i povećanje smještajnih kapaciteta s obzirom da postoji preko 200 klijeti uz tu dionicu.

Projekt uključuje pripremne radove, zemljane radove i asfalterske radove.

Potpisivanje ugovora u Vinariji Ređep u Čepelovečkom bregu uz TS Frontmeni

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 20. Juli 2018

čitam...