19 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
za vojsku i policiju

FOTO/VIDEO Trenirajte sustav samoobrane Krav Maga u Koprivnici, razvijte kondiciju, motoriku i samopouzdanje
F

Dvojici čitatelja koji se prijave za trening do kraja tjedna poklanjamo 50 posto popusta na prvu članarinu te na poklon Krav Maga majicu, a na sam Dan žena za njih će se održati besplatni seminar

Ne propustite

Krav Maga je sustav samoobrane koji se godinama koristi u vojsci i policiji, a našao je primjenu i veliki odaziv kod civilnog stanovništva. Nije borilačka vještina kao karate, kickbox i slično jer ne postoji sustav natjecanja i pravila kao u tim sportovima. Nastala je u Izraelu, prvenstveno kao potreba njihove vojske i službe sigurnosti pod pritiskom životnih uvjeta.

Krav Maga pomaže u rješavanju konfliktnih situacija

Krav Magu kod instruktora Dragana Behina imate priliku trenirati i u Koprivnici. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom, od 20. do 21.30 sati, u dvorani FitGym, a individualni treninzi održavaju se prema dogovoru.

– Jedna od glavnih karakteristika Krav Mage je davanje alata kojima prepoznajemo i znamo kako razriješiti konfliktne situacije u svim okruženjima. Trenirajući Krav Magu podižemo svoje samopouzdanje, kao i svjesnost o okolini u kojoj se nalazimo i donosi li nam ona bilo kakve prijetnje po pitanju naše sigurnosti te kako reagirati u takvim situacijama – objašnjava instruktor Dragan Behin, koji već tri godine vodi treninge u Koprivnici.

Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić

Podiže se samopouzdanje, kondicija i motorika te razvija samokontrola

Za početak treniranja nije potrebno predznanje iz borilačkih sportova, jer je način podučavanja baziran na prirodnim, refleksnim reakcijama našeg tijela i stoga se lako uči i pamti. Treninzi su prilagođeni svima, bez obzira na dob, spol ili fizičku spremnost i kondiciju. Osim što nas priprema za svladavanje konfliktnih situacija, kao i samih fizičkih napada, Krav Maga ima i ostale prednosti i benefite.

– Izdvojio bih poboljšanje fizičke kondicije i snage, podizanje samopouzdanja, razvitak motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, samokontrola u stresnim situacijama i preuzimanje inicijative kod istih – napominje Behin.

Krav Maga treninzi namijenjeni su ljudima koji vole aktivan život, žele raditi na sebi, naučiti kako obraniti sebe ili svoje bližnje, a usput se i zabaviti. Ono drugo, i jednako važno, je da polaznici vrlo brzo nauče kako kontrolirati sebe, jer na taj način lakše i bolje kontroliraju situacije u kojima se zateknu.

Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić

Kako izgleda trening

Svaki trening započinje zagrijavanjem pa slijedi razgibavanje i istezanje, vježbe snage i zatim se prelazi na srž treninga, a to je tehnika koju instruktor odredi za taj dan, primjerice obrana od napada palicom. Pred kraj treninga polaznici imaju tzv. stres dril, kada naučenu tehniku moraju izvesti na način kao da su napadnuti i u stvarnosti. To znači da se moraju obraniti od svojeg partnera ili više njih kad su već iscrpljeni, znojni, zadihani, kad nemaju zraka, mišići ih bole i upravo tu vježbaju svoju mentalnu snagu i borbeni mentalitet, što je iznimno važno kod tehnika samoobrane. Metodologija poučavanja je jedinstvena, što znači da ako dođete u bilo koji klub kod nas ili u nekoj drugoj državi, trenirate po istom principu.

Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić

Tehnike samoobrane u svakodnevnom životu

Osim što se uči samoobrana te kako se postaviti u tim uvjetima, također je bitno razaznati kako mi reagiramo na stres.

– Meni osobno nikad do sada nije trebala ni jedna tehnika samoobrane u svakodnevnom životu, ali mi pomaže na mojem radnom mjestu. Kako radim u zdravstvu, točnije kirurgiji, izložen sam velikom stresu, ali znam raditi pod tim pritiskom koji iziskuje nagle i česte promjene u radu kao i i multitaskingu kada radim više stvari odjednom.

Žene u Krav Magi bolje čitaju signale

Trening za djecu je različit od onog za odrasle jer djeca kroz igru i međusobnu interakciju usvajaju osnovne obrasce kretanja. Što se tiče žena i muškaraca, na prvom je mjestu razlika u konstituciji, ali postoje stvari koje žene mogu puno bolje od muškaraca. U Krav Maga sustavu postoji cijeli set stvari koje se mogu odraditi u svrhu prevencije napada i žene puno bolje čitaju određene signale, odnosno, indikatore koji mogu ukazivati na potencijalni napad. Grupa za odrasle je mješovita, znači i za žene i muškarce, ali iz nekog razloga ovdje u Koprivnici je isključivo muška grupa.

– Ovim putem pozivam sve djevojke, žene koje bi htjele probati i trenirati da se bez ustručavanja jave, odrade probne treninge, te ako se pokaže interes, možemo krenuti s  grupom samo za žene, dok je dječja grupa trenutno zatvorena – kazuje Behin.
Kako se bliži Dan žena, instruktor Dragan Behin poklanja besplatni seminar za žene koji će se održati u petak, 8. ožujka 2024. godine u prostorima FytGyma, a satnica će biti naknadno objavljena na Instagramu i Facebooku.
Ujedno, dvojici čitatelja koji se prijave za trening do kraja tjedna poklanja 50 posto popusta na prvu članarinu te na poklon Krav Maga majicu.

Svi koji žele trenirati mogu se javiti instruktoru Draganu Behinu:
mob. 0915103362
Instagram: kravmaga_koprivnica
Facebook: KRAV MAGA Koprivnica

Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
ISKUSTVA:
“S treninzima sam počeo 2017. godine u Varaždinu i bio sam oduševljen. Odgovaralo mi je sve, od tehnika, jačine treninga, sparinga, učenja novih stvari. U tri godine propustio sam svega tri treninga, uvijek sam davao maksimum od sebe jer sam se nakon toga osjećao fenomenalno. Počeo sam bolje spavati, više jesti, dobio sam na mišićnoj masi, kondicija je otišla toliko daleko da sam uz treniranje počeo planinariti i voziti brdski biciklizam. Nakon godinu dana treniranja pokazao sam više interesa za razumijevanje Krav Mage i kako se uopće podučava i to su moji instruktori prepoznali te su me poslali me na GIC ili General instructor course da položim za instruktora. Paralelno s time, preuzeo sam i klub u Koprivnici gdje vodim treninge već tri godine, a isto radim i u Čakovcu.”
Dragan Behin, instruktor Krav Mage

 

Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
“Krav Maga nije samo vještina samoobrane, već način života koji promiče jačanje samopouzdanja, snalažljivost i mentalnu oštrinu. Ova borilačka vještina nije rezervirana samo za fizički jake; naprotiv, ona je prilagođena svima, bez obzira na spol, dob ili tjelesnu kondiciju. Učenjem Krav Mage, pojedinac stječe ne samo vještine samoobrane, već poboljšava svoju koncentraciju, brzinu reakcije i sposobnost donošenja odluka pod stresom. Ono što smatram ključnim je da Krav Maga pruža praktične vještine koje su dokazane u realnim situacijama. U svijetu koji se stalno mijenja, vještine samoobrane su od suštinskog značaja. Krav Maga nas uči kako se obraniti u različitim situacijama, od napada na ulici, u zatvorenim prostorima do pravilne reakcije u situaciji visokog stresa. Treninzi Krav Mage su istovremeno naporni i zabavni jer kombiniraju intenzivne fizičke aktivnosti s dinamičnim tehnikama samoobrane. Dok se suočavamo s izazovima vježbi i tehnika, osjećamo kako napredujemo u svom fizičkom i mentalnom razvoju. U isto vrijeme, atmosfera na treninzima je opuštena i poticajna, potpuno lišena nekontrolirane agresivnosti. Umjesto toga, potičemo jedni druge na poboljšanje, razmjenjujući savjete i iskustva. Također se tijekom treninga često zbijaju šale i pričaju vicevi što dodatno pojačava pozitivnu energiju. A da ne ispadne da samo radimo, ponekad nakon treninga posjetimo lokalni kafić pa uz pivo nastavimo druženje. Sve ovo čini iskustvo učenja Krav Maga tehnika ne samo korisnim, već i zabavnim.”
Bojan Čižmek, polaznik
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Krav Maga Koprivnica
Foto: Ivan Brkić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×