19 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Lijep prizor

FOTO/VIDEO U Golu se vratila prva roda, mještani: “Nikad se nije tako rano doselila”
F

Nikad se nije dogodilo da bi se tako rano roda doselila. Ne pamtimo da bi već pri kraju veljače u gnijezdu bila roda, a je li to znak da nas čeka uranjeno i vruće ljeto, vidjet ćemo kažu Golčani

Ne propustite

Zima se bliži svome kraju, sigurno su pomislili svi koji danas prolaze kroz Golu gdje se među stanovništvo vratila jedna od omiljenijih članica, roda po kojoj je i to prekodravsko naselje poznato.

Nakon što je provjerila što se događa u južnim krajevima, ova se roda odučila vratiti tamo gdje joj je ipak najljepše, u svoje gnijezdo na jednoj od podravskih bandera.

I mještane Gole iznenadio je rani dolazak rode. Lani se prva roda pojavila 4. ožujka pa je, kažu Golčani, ove godine dobro uranila.

– Nikad se nije dogodilo da bi se tako rano roda doselila. Ne pamtimo da bi već pri kraju veljače u gnijezdu bila roda, a je li to znak da nas čeka uranjeno i vruće ljeto, vidjet ćemo – kažu Golčani.

Iako ponekad svojim klepetanjem znaju uznemiriti stanovništvo, ovim se predivnim pticama veselimo svake godine iznova jer nam nagovješćuju dolazak puno ugodnijih i toplijih dana.

Roda koju smo zatekli u Goli u ovom je trenutku bila sama, ali vjerujemo kako će u narednim danima i ona dobiti društvo jer njene kolegice i kolege sigurno lete prema našim krajevima.

Roda, rode
Foto: Ivan Balija
Roda, rode
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×