29.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PODRAVINA BOŽIĆ SLAVI

[FOTO/VIDEO] U Grabrovnici predstavljen prvi album Hrvatskog folklornog društva Sesvečice
[

Album društva, koje je ove godine napunilo 84. godinu djelovanja, sastoji se od devet pjesama od kojih je jedna autorska, a osam tradicionalnih božićnih.

Ne propustite

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice iz Podravskih Sesveta u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održalo je jučer promociju prvoga albuma Podravina Božić slavi.

Album društva, koje je ove godine napunilo 84. godinu djelovanja, sastoji se od devet pjesama od kojih je jedna autorska, a osam tradicionalnih božićnih. Predsjednik društva Tomislav Bratanović kazao je kako su neke pjesme općepoznate, dok se druge mogu čuti prvi put. Autor pjesme Podravina Božić slavi, po kojoj je album dobio ime, jest Davor Magušić, a za glazbu je zaslužan Marinko Barčan.

– Malo je istražio nas kao Društvo i tako su se redale riječi i, naravno, nastala je pjesma upravo takva koja opisuje nas i Podravinu. Ovo djelo slobodno možemo nazvati spojem Podravine i Slavonije – kazala je članica Monika Barčan o tome kako je ideja o autorskoj pjesmi došla od samoga Davora Magušića.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO Molvarci dobili šesticu, ali ne na lotu, nego u svojoj mreži u derbiju u Ferdinandovcu

Ferdinandovac je u županijskom i lokalnom derbiju 19. kola Četvrte hrvatske lige Sjever s visokih 6:0 pobijedio molvarsku Mladost. Od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×